22 вересня 2021 р. 15:23

У ДСНС пояснили вимогу закрити 15 шкіл та садочків Одеси

У ДСНС пояснили вимогу закрити 15 шкіл та садочків Одеси

Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій надало інформацію щодо порушень, виявлених інспекторами у школах Одеси, які ДСНС вимагає закрити в суді.

Так, за даними служби, лише впродовж 2020-2021 років в навчальних закладах міста сталося сім пожеж. 

Найпоширенішими порушеннями у ДСНС назвали:

  • відсутність або несправність автоматичної системи сповіщення про пожежу;
  • відсутність або несправність внутрішнього пожежного водопроводу;
  • відсутність комплектування у пожежних шафах де знаходяться пожежні крани;
  • відсутність вогнезахисту дахів будівель;
  • неналежний стан електрогосподарства;
  • горюче облаштування стін на шляхах евакуації;
  • можуть буди відсутні засоби пожежогасіння, або невчасно зроблене обслуговування.

Саме щодо об'єктів, де виявлені відповідні недоліки, і позивається ДСНС. 

Перелік об'єктів наразі такий. 

Нагадаємо, директорка юридичного департаменту Одеської міської ради Інна Поповська зазначила між тим наразі ДСНС звернулася до суду із позовами щодо закриття кількох шкіл міста через недотримання заходів пожежної безпеки. Наразі це більш ніж п'ять шкіл. 

"Я хочу зазначити як юрист, що переглянула документи і не вбачаю у висновках ДСНС необхідності закривати школи. Так, треба ліквідувати недоліки, проте закриття не доцільне", - зазначила вона.

Можливо, йдеться про розташований за адресою: Грецька площа, 1а  підземний торгівельний центр, який у 2015 році відкрив бізнесмен Вадим Чорний. До того він планував побудувати там паркінг, але передумав. Цьому передувала низка скандалів, через які в центрі міста тривалий час знаходився котлован. 

Так, спорудження паркінгу почалося ще в 2003 році, проте через чисельні конфлікти бізнесмена із тодішнім міським головою Едуардом Гурвіцом будівництво постійно залишалося на стадії котловану. Врешті-решт мер навіть розпорядився його засипати. Але після того, як Гурвіца змінив Олексій Костусев, у 2010 році котлован відрили знов. Але у 2012 році його стіни почали осипатись, що загрожувало навколишнім будівлям. 

Проти бізнесмена почали провадження за незаконне видобування глини, яке завершилося нічим. Потім з'ясувалося, що будується не підземний паркинг, а якась напівпідземна будівля. Мер Олексій Костусєв вимагав привести будівлю до проєкту, що пропонувався спочатку, проте марно. У 2015 році на місці паркингу відкрився торгівельний центр. 

Поділитися