26 травня 2021 р. 21:23

Сума коштів на збереження пам'ятників Одеси минулого року скоротилась майже втричі

Сума коштів на збереження пам'ятників Одеси минулого року скоротилась майже втричі

Сума коштів, виділених у 2019 році на фінансування програми збереження і розвитку історичного центру після коригування у 2020 році, скоротилася у 2,7 разів. 

Про це під час засідання комісії з питань планування забудови територій, міського дизайну та архітектури повідомив начальник управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Володимир Мещеряков

Якщо в січні 2019 року це було 460 мільйонів гривень, то наразі на це передбачено 170 мільйонів. Скорочення відбулося через коронавірус. 

Він зазначив, що ця сума передбачена на 2021 рік, а минулого року управління капітального будівництва Одеської міськради, яке є розпорядником цих коштів зовсім не отримало фінансування.

Нагадаємо, реставратори будинку Руссова під час оновлення скульптур допустили серйозне порушення технології і саме через це в однієї з них відпало обличчя. 

Нагадаємо також, що співробітники Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради знесли мансарду на Пушкінській, 34, яку намагалися побудувати без необхідних дозвільних документів. 

Поділитися