09 лютого 2021 р. 19:57

Суд став на бік забудовника, що вирішив додати будинку в центрі Одеси кілька поверхів

Суд став на бік забудовника, що вирішив додати будинку в центрі Одеси кілька поверхів

Окружний адміністративний суд став на бік забудовника Миколи Савельєва, будинок якого на вулиці Рішельєвська, 41 підріс, доки управління будівельно-архітектурного контролю міської ради в суді вимагало відмінити дозвільні документи.

За його словами, управління подало в суд ще в червні, проте, лише на початку лютого отримали рішення суду від 25 січня.

"На жаль, суд встав на сторону забудовника. Нагадаю, що ми вже неодноразово виходили з комісійним обстеженням об’єктів будівництва, в тому числі за участю представників Прокуратури Одеської області на Рішельєвській, 41", - зазначив начальник управління Олександр Авдєєв.

Він нагадав, що ДАБК встановив розбіжність в технічному паспорті квартири, яка реконструюється з обмірним планом, а також факт облаштування двох колон на першому поверсі з тильної сторони будівлі, що знаходяться за периметром плями забудови та взагалі не передбачені проєктною документацією. 

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд наклав арешт на понад 1 гектар землі в Одесі, на території якої перебуває пам’ятка архітектури - «Дача Маразлі».

31 січня група одеситів знов вийшла на мітинг проти можливого знесення будівлі дачі Маразлі на Лідерсівському бульварі, 13 та забудови цієї ділянки землі.

27 грудня минулого року група одеситів зібралася біля паркану, встановленого навколо будівлі дачі Маразлі на Лідерсівському бульварі, 13 та вимагала впустити їх на територію, щоб освідчитися, що пам'ятник архітектури не зносять.

Поділитися