01 квітня 2021 р. 19:15

В Одеській облдержадміністрації планують створити управління цифрового розвитку

В Одеській облдержадміністрації планують створити управління цифрового розвитку

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький розпорядився упорядкувати її структуру, утворивши та перейменувавши деякі управління та департаменти.

Про це повідомили у пресслужбі ОДА.

Зокрема в ОДА утворять Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Одеської обласної державної адміністрації, в якому будуть працювати 12 співробітників. Управління цифрового розвитку реалізовуватиме на території Одеської області державної політики цифрового розвитку, використання електронних інформаційних ресурсів і розвитку інформаційного суспільства, забезпечення цифрової трансформації адміністративних процесів та запровадження цифрових технологій.

Планують перейменувати:

  • Управління туризму, рекреації та курортів Одеської обласної державної адміністрації у Департамент інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської обласної державної адміністрації (чисельність  - 33 штатні одиниці). Департамент інвестицій і туризму забезпечуватиме реалізацію на території Одеської області державної політики у сфері інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, європейської інтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, туризму та курортів, а також здійснює протокольне забезпечення прийому іноземних делегацій та громадян іноземних держав, які прибувають у регіон з офіційним, робочим та неофіційним візитом.
  • Управління транспортно-комунікаційної інфраструктури Одеської обласної державної адміністрації у Департамент морегосподарського комплексу, транспортної інфраструктури та зв’язку Одеської обласної державної адміністрації (чисельність - 22 штатні одиниці). Установити, що Департамент транспортної інфраструктури забезпечуватиме реалізацію на території області державної політики у сферах морегосподарського комплексу, транспорту, надання послуг поштового зв’язку та телекомунікацій.
  • Управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації у Департамент капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації (чисельність - 27 штатних одиниць). Установити, що Департамент капітального будівництва забезпечує реалізацію державної політики у сферах забезпечення реалізації в області державної політики у галузі капітального будівництва, дорожнього господарства, здійснює управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення в межах Одеської області, виконання функції замовника будівництва об’єктів містобудування та інфраструктури на території області.

Функції і завдання у сфері соціально – трудових відносин, оплати праці та зайнятості населення покладуть на Департамент економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації, а управління міжнародних відносин Одеської обласної державної адміністрації штатною чисельністю 14 одиниць виключать зі структури ОДА.

Департамент економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації продовжить здійснювати повноваження та виконувати функції щодо реалізації державної політики у сфері адміністративних послуг, а також у сфері інформатизації, сприяння впровадженню сучасних інформаційних технологій та електронного урядування на регіональному рівні до здійснення заходів, пов'язаних з державною реєстрацією Управління цифрового розвитку як юридичної особи публічного права, затвердженням положення про нього, структури, штатного розпису та кошторису, а також заповненням 30 відсотків вакансій.

Так само як й управління міжнародних відносин продовжить здійснювати повноваження та виконувати функції у сферах інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, європейської інтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва до здійснення заходів, пов'язаних з перейменуванням управління туризму, рекреації та курортів Одеської обласної державної адміністрації.

Департамент соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації продовжуватиме здійснювати повноваження та виконувати функції у сфері соціально – трудових відносин, оплати праці та зайнятості населення до внесення змін до положення про Департамент економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації.

Управління транспортно-комунікаційної інфраструктури - здійснюватиме повноваження та виконуватиме функції у сфері дорожнього господарства до здійснення заходів, пов'язаних з перейменуванням управління капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації, затвердженням положення про Департамент капітального будівництва, його структури, штатного розпису та кошторису.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Департаменту економічної політики ОДА додали співробітника.

А у вересні тодішній голова ОДА Максим Куций розпорядився передати функції Департаменту інвестицій, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, який припинив існування на початку серпня, співробітникам Департаменту економічної політики та стратегічного планування. Задля цього Департаменту економічної політики додали шість одиниць, а загалом чисельність співробітників ОДА була затверджена на рівні 680 осіб.

В липні голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций підписав розпорядження про внесення змін до структури та штатної чисельності працівників структурних підрозділів апарату ОДА. У розпорядженні йдеться про скорочення посади помічника патронатної служби апарату Одеської обласної державної адміністрації та введення посади радника патронатної служби апарату Одеської обласної державної адміністрації. 

В червні голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций підписав два розпорядження про зміни структури та граничної чисельності працівників апарату і структурних підрозділів адміністрації.

Одеський міський голова Геннадій Труханов вніс зміни у штатну чисельність апарату Одеської міської ради та її виконавчих органів на 2021 рік з урахуванням створення Департаменту з благоустрою міста та Департаменту земельних ресурсів.

Поділитися