21 травня 2021 р. 20:18

Протягом місяця в одеських школах тричі розпиляли газ з балончиків

Протягом місяця в одеських школах тричі розпиляли газ з балончиків

Три випадки розпилення балончиків під час уроків в одеських школах зафіксовано за останній місяць, два з яких випадкові, а в школах, де сталися події, п'ятеро дітей відвідували медичні пункти. 

Про це повідомила директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич. 

"Читаю, що батьки схвалюють користування дитиною такого пристрою для самозахисту. Дуже сумнівний самозахист: у стресовій ситуації зорієнтуватись дитині буде важко. До закладів освіти заборонено внесення вибухонебезпечних пристроїв, будь якої зброї. Тим більше, що ми говоримо про неповнолітніх. Проект наказу нижче підписаний і я як керівник і мама проти подібного у школах. Подумайте, а якщо того повітря ковтне саме ваша дитина? Чи враховують захисники балончика у кишені дитини те, що в школах повно дітей з захворюваннями органів дихання?", - зазначила вона. 

 

Окрім того, подільські поліцейські встановлюють обставини травмування учня в одній з міських шкіл. Попередньо встановлено, що під час уроку в руках у 13-річного підлітка розірвалася петарда, внаслідок чого сталася травматична ампутація пальця. Постраждалий «швидкою» був доставлений в лікарню.

Нагадаємо, 28 квітня  учень 8 класу Одеської школи 22 використав газовий балончик на уроці і потрапив в очі вчителю математики. Інформацію про інцидент ІзібірКому підтвердила директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич. 

27 квітня, учні старших класів повернулися за парти. Департамент освіти та науки Одеської міської ради з 15 березня перевів учнів 5-11 класів шкіл на дистанційну форму навчання. 

Поділитися