14 березня 2021 р. 16:10

Посадовицю Одеської мерії оштрафували за порушення під час обрання організатора Дня міста

Посадовицю Одеської мерії оштрафували за порушення під час обрання організатора Дня міста

Приморській районний суд Одеси визнав начальницю відділу фінансового та правового забезпечення Департаменту культури та туризму Одеської міської ради Анну Тишевич винною у порушенні законодавства про закупівлі під час обрання організатора святкового Гала - концерту до 226 річниці від дня заснування міста Одеси за оригінальним сценарієм.

Як йдеться у постанові суду її оштрафували на 25,5 тисяч гривень. 

У вересні минулого року спеціалісти Південного офісу Держаудитслужби провели моніторинг тендеру, на якому департамент культури та туризму Одеської міської ради купує послуги з організації святкового галаконцерту на честь Дня міста. Виявилося, що замовник в тендерній документації вказав дуже детально, яке саме обладнання повинен мати виконавець, але підприємиця, яка перемогла на тендері, не володіє таким обладнанням і не відповідає критеріям відбору. Крім того, переможиця тендеру надала документи на підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів, що викликали сумніви. Тож посадовиця мерії мала відхилити пропозицію, але не зробила цього.  

11 вересня Одеській міський голова Геннадій Труханов розпорядився виділити кошти Департаменту культури та туризму на оплату проведення загальноміських заходів з нагоди святкування Дня міста Одеси у 2020 році 

Аукціон відбувся 14 серпня 2020 року і брали участь в ньому два приватних підприємця: Владислав Станков і Катерина Гречко. Переможницею визнали саме Катерину Гречко, яка погодилася працювати за 3 мільйони 599 тисяч гривень, що всього на 1 тис гривень менше, ніж у конкурента.

Катерина Гречко зареєстрована як приватний підприємець в березні минулого року. Основний вид діяльності - організація відпочинку та розваг.

29 липня 2020 року мерія оголосила тендер із закупівлі послуг з організації та проведення святкового гала-концерту до 226 річниці від дня заснування міста Одеси «за оригінальним сценарієм». Департамент культури і туризму Одеської міської ради вказав очікувану вартість заходу 3 мільйона 600 тисяч гривень.

Поділитися