11 січня 2021 р. 14:04

Одеський міський голова пішов у першу в цьому році відпустку

Одеський міський голова пішов у першу в цьому році відпустку

Одеський міський голова Геннадій Труханов вирішив піти у відпустку на тиждень від 11 до 17 січня. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеського муніципалітету. 

Виконання обов'язків мер поклав на свого першого заступника Михайла Кучука. Втім, щотижневе засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації 11 січні проводив не виконуючий обов'язки міського голови, а інший заступник - Павло Вугельман.

Минулого року мер брав відпустку тричі та "відгуляв" загалом дев'ять днів.  

У квітні минулого року ІзбірКом поцікавився, як розподіляли відпустки міський голова та його заступники від початку каденції, тобто з кінця 2015 року.

Варто зазначити, що щороку Труханов бере відпустки на початку січня: перший або другий тиждень, лише у 2019 році він відступив від своєї звички і першу відпустку взяв лише на початку червня. У 2020 році він знову пішов у відпустку з 6 по 13 січня. 

Геннадій Труханов жодного разу за весь час своєї посади не брав відпустку у повному обсязі за один раз. Такої ж практики дотримуються і його заступники. І якщо про відпустки мера офіційний сайт муніципалітету регулярно інформує, оприлюднюючи розпорядження міського голови, то про відпустки його заступників інформації у відкритому доступі немає. 

Міським головою Одеси Геннадій Труханов був вперше обраний на позачергових виборах 29 травня 2014 року. Того року він не брав жодного дня відпустки.

За підсумками виборів, що відбулися 27 жовтня 2015, Труханов знову був обраний Одеським міським головою. У цей рік він шість разів ходив у відпустку, загалом на 33 дні. При цьому більшу частину відпустки він використав ще до своєї другої перемоги. 

Наступного, 2016 року, Труханов ходив у відпустки шість разів, загалом на 41 день. 

У 2017 році міський голова Одеси відпочивав 49 днів, розбивши відпустку на дев’ять частин. 

У 2018 році його відпустка склала 47 днів, а використав він її за шість «підходів». Варто зауважити, що саме наприкінці 2017 року САП почала проводити заходи щодо притягнення міського голови до кримінальної відповідальності у справі купівлі адмінбудівель колишнього заводу «Краян». Відпустка мера дещо затяглася: у 2017 він її взяв з 26 грудня до кінця року, а потім подовжив уже у 2018 році – з 1 січня по 18 січня, слідком з 19 по 21 січня. Додамо, що, крім відпусток, Труханов тоді був і у відрядженнях. По закінченні останньої відпустки він відрядив себе до Греції, а потім до Швейцарії, у Давос. З відряджень мер на роботу не повернувся, і з 29 січня взяв відпустку до 4 лютого, потім з 5 лютого – по 8 лютого і з 9 лютого по 11. На цьому тривала відпустка Труханова закінчилася.

У 2018 році він брав ще 14 днів відпустки – з  20 вересня по 3 жовтня

У 2019 міський голова Одеси п’ять разів брав відпустки – загалом на 25 днів. Варто зауважити, що під час однієї з таких відпусток, яку Труханов взяв без збереження зарплати, він брав участь у з’їзді об’єднання його партії «Довіряй ділам» з «Опозиційним блоком» напередодні проведення парламентських виборів. Нагадаємо, це було 10 червня. 

Поділитися