03 січня 2021 р. 15:18

Одеських поліцейських звинувачують у побитті чоловіка: призначено службове розслідування

Одеських поліцейських звинувачують у побитті чоловіка: призначено службове розслідування

Пресцентр Головного управління Найполіції в Одеській області повідомляє, що вчора ввечері у соцмережі було опубліковано повідомлення про те, що поліцейські доставили чоловіка до Балтського відділення поліції, де незаконно утримували та били. 

Перевірку викладеної у мережі інформації проводить Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України. 

На цей час встановлено, що у чоловіка, котрий звинуватив поліцейських у побитті, неодноразово виникали конфлікти із колишньою дружиною через те, з ким має бути їх трирічна донька. Зрештою вони через суд вирішували питання щодо місця проживання спільної дитини. 30 грудня місцевий суд ухвалив рішення, що донька, котра останнім часом жила з батьком, має проживати з матір‘ю. Однак після оголошення рішення батько не повернув матері доньку і місцезнаходження дитини було невідоме, тож жінка звернулася в поліцію із заявою про її розшук. 

Цього ж дня близько 21:05 чоловіка запросили до відділу поліції для надання пояснень. Також правоохоронці отримали інформацію про те, що матір доставленого до відділу поліції чоловіка, бабуся дівчинки, могла відвезти її на Вінниччину. Аби перевірити ці дані, правоохоронці разом із батьком дитини близько 23-ї години вирушили в сусідню область у село Шляхове, де живе подруга бабусі зниклої дівчинки. Там жінка підтвердила, що її знайома разом із дитиною дійсно приїжджала, але згодом поїхала в невідомому напрямку.

Після цього правоохоронці разом із батьком дитини близько 7-ї години ранку 31 грудня повернулися до Балтського відділу поліції. Після проведення слідчих дій, зокрема допиту, чоловіка відпустили. При цьому претензій до дій поліцейських він не мав. 

У цей же час біля приміщення Балтського ВП зібралися агресивно налаштовані до батька зниклої дівчинки громадяни. Аби уникнути конфлікту, поліцейські викликали чоловіку таксі та організували безпечний коридор до авто, щоби він міг поїхати додому.
Вказана інформація підтверджується записами камер відеоспостереження Балтського ВП ГУНП в Одеській області.

Ввечері наступного дня, 1 січня, близько 23:30 чоловік звернувся до Деснянського управління поліції Києва із заявою про неправомірні дії одеських поліцейських.

За цим фактом керівництво Нацполіції ініціювало службове розслідування, матеріали якого будуть передані до територіального управління Державного бюро розслідувань.

На цей час правоохоронці у рамках кримінального провадження продовжують пошуки трирічної дитини.

Нагадаємо, Тарутинському районі 6-річний хлопчик отримав вогнепальне поранення щелепи. Хлопчика з вогнепальним пораненням щелепи з місця проживання доставлено у районну лікарню 1 січня. Стан дитини наразі стабільний, загрози її життю немає. 

Нагадаємо, що в Новорічну ніч одесити більше 300 разів викликали поліцію. Патрульні відпрацювали 302 виклики, виявили 13 водіїв, які сіли за кермо в стані спяніння.

А 1 січня, коли українці ще продовжують святкувати, по країні на вулиці населених пунктів виїхали 1577 екіпажів патрульної поліції та від громадян спецлінії 102 надійшло 7294 виклики.

Нагадаємо, що патрульна поліція Одеси вирішила вгамовувати вуличних гонщиків, які планували «закрити рік» великим заходом біля аеропорту, та це виявилося сюрпризом для водіїв та громадян. 

Справа в тому, що коли любителі гострих вражень зрозуміли, що на звичному місці їм не покататись, вони вирішили зібратись на Привокзальній площі, через що в центрі міста створився великий затор, а поліції довелося застосувати силу. 

Поділитися