23 серпня 2021 р. 15:49

Одеська поліція затримала іноземного провокатора в одязі з символікою держави-агресорки

Одеська поліція затримала іноземного провокатора в одязі з символікою держави-агресорки

Сьогодні, 23 серпня, під час розгортання прапора України на Потьомкінських сходах чоловік поводив себе зухвало й провокував конфлікт із громадянами, які долучилися до заходу. Про це повідомило ГУ Національної поліції в Одеській області.

Правоохоронці вимагали від чоловіка припинити протиправні дії. Провокатор намагався втекти, щойно його запросили до відділку поліції. Згодом з'ясувалося, що це 26-річний іноземець, який з'явився біля пам'ятника герцогу Рішельє в одязі з надписом "Росія" англійською мовою. 

Зараз правопорушник надає з цього приводу пояснення у територіальному відділі поліції. Відносно нього будуть складені протоколи за статтями 173 ("Дрібне хуліганство") та 185 ("Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського") Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Своєю чергою активіст Дем'ян Ганул повідомив, що спочатку провокатора затримали небайдужі громадяни, а вже потім їм зайнялася поліція. 

Також Ганул розмістив відео затримання іноземця, який англійською називає українців нацистами. 

Раніше Дем'ян Ганул опублікував у мережі Facebook інформацію про зниження дерев'яних конструкцій на популярному одеському пляжі і виклав відповідне відео

Протягом року (за липень 2020 - червень 2021) Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) задокументувала 107 випадків нападів на громадських активістів.

28 травня на відкритті одного з одеських нічних клубів виступив російський репер Джиган, який раніше гастролював на окупованих територіях України та брав участь у «концерті возз'єднання» в Москві. На запланований виступ одразу відреагували одеські активісти.

Поділитися