21 квітня 2021 р. 10:34

Одеська організація Нацспілки журналістів передумала приймати до своїх лав "сумнівних" херсонців

Одеська організація Нацспілки журналістів передумала приймати до своїх лав "сумнівних" херсонців

Одеська обласна організація Національної спілки журналістів України скасувала своє рішення про прийом до своїх лав нових членів, які мають сумнівний стосунок до журналістики.

Про це повідомив голова в Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко

"Поява у публічному просторі негативної інформації щодо частини претендентів у члени Спілки з Херсону стала приводом для Одеської обласної організації НСЖУ врахувати справедливі зауваження і скасувати своє рішення про прийом до НСЖУ нових членів. Національна спілка журналістів вітає це рішення регіональної організації і запевняє, що діяльність найбільшої журналістської організації України завжди будуватиметься на засадах прозорості і відкритості до конструктивної критики", - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомили раніше у Інституті масової інформації, Одеська обласна організація Національної спілки журналістів України видала посвідчення членів спілки стороннім особам, які мають сумнівний стосунок до журналістики. А відео підписаних документів, які лежать на столі голови Одеської організації НСЖУ Юрія Работіна, з'явилося на Facebook-сторінці видання "Херсонський вісник new".

Згідно з інформацією на сайті НСЖУ, її членами "можуть бути громадяни України та інших країн, які досягли 18 років та визнають Статут НСЖУ, Кодекс професійної журналістської етики, професійно займаються журналістикою не менше одного року, працюють на штатній або позаштатній основі у редакціях газет та журналів, телебачення та радіомовлення, інтернет-виданнях та інформаційних агентствах, у видавництвах та пресслужбах (у тому числі фотокореспонденти і художники засобів масової інформації) або є вільними журналістами; викладачі навчальних закладів та установ, що готують журналістські кадри; творчі працівники журналістських організацій, доробки яких заслуговують на увагу".

Поділитися