07 січня 2021 р. 16:59

Одеська область на другому місці за кількістю скарг суддів

Одеська область на другому місці за кількістю скарг суддів

У 2020 році до Вищої ради правосуддя надійшло 341 повідомлення про втручання у професійну діяльність суддів.

Про це повідомляється на офіційному вебсайті ВРП.

Найбільша кількість повідомлень про втручання у 2020 році надійшла від суддів місцевих судів – 286 (у 2019 році – 379). 36 повідомлень надійшло від суддів апеляційних судів (у 2019 році – 62), 19 – від суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду (у 2019 році – 9).

Якщо аналізувати кількість повідомлень про втручання у суддівську діяльність у регіональному розрізі, то найбільше їх надійшло із судів, які розташовані у Києві (58). На другому місці за кількістю таких звернень – суди Одеси та Одеської області (46), на третьому – Дніпра та Дніпропетровської області (32).

Найменше таких повідомлень (всього по два) надійшло до ВРП з Волинської, Сумської та Тернопільської областей.

Нагадаємо, Приморський районний суд міста Одеси 22 грудня виніс вирок у справі щодо замаху на життя першого заступника голови Одеської обласної ради, бізнесмена Олега Радковського, в якого стріляли у жовтні 2017 року.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 22 лютого тримання під вартою, але зменшив з 21 до 7,35 млн грн альтернативу застави для колишнього першого заступника директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Романа Інде, якого НАБУ та САП підозрюють у завданні понад 47 млн грн збитків держпідприємству.

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури судом взято під варту 30-річного водія, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП в смт Велика Михайлівка Роздільнянського району. За рішенням Київського районного суду м. Одеси чоловіка взято під варту на 60 діб без права внесення застави. За цей злочин Законом передбачено до 8 років ув’язнення.

Поділитися