26 травня 2021 р. 13:20

Одеська мерія проситиме парламент розібратися з електросамокатами

Одеська мерія проситиме парламент розібратися з електросамокатами

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що одеський муніципалітет має звернутись до Верховної Ради України щодо необхідності врегулювання питання використання самокатів та внесення даного транспортного засобу до Правил дорожнього руху.

Про це стало відомо після засідання ввечері 25 травня. 

Таке рішення комісія ухвалила у зв'язку з тим, що в Одесі почастішали випадки травмування одеситів та гостей міста внаслідок падіння або зіткнення електросамокатів.

Зростаюча кількість електричних засобів пересування, самокатів, мопедів тощо почало турбувати одеський муніципалітет, тож наразі в місті розробляють дорожню карту пересування такого транспорту містом з урахуванням нових послуг із прокату самокатів.

У вересні минулого року депутати Верховної Ради України в першому читанні підтримали новий законопроєкт № 3023, який передбачає введення нової категорії учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, що естакаду для пішоходів та велосипедистів на 10-й станції Великого Фонтану відремонтували, засипавши ями піском. Разом з ямами пропала і саморобна розмітка, якою одеські велосипедисти нещодавно відзначили небезпечні ділянки на дорозі.

Поділитися