10 березня 2021 р. 14:17

Одеська академія будівництва стане національною

Одеська академія будівництва стане національною

Кабінет міністрів України погодив надання Одеській державній академії будівництва та архітектури нового статусу. 

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 10 березня. 

Виш отримає статус національного згідно із наказом президента, ураховуючи загальнодержавне і міжнародне визнання результатів його роботи та внеску у розвиток вищої освіти і науки України. 

Нагадаємо, Одеська державна академія будівництва і архітектури стала одним з 18 українських і єдиним одеським вишем, який виграв конкурс на термомодернізацію своїх корпусів за рахунок Європейського інвестиційного банку.

"Голос України" опублікував Постанову Верховної Ради України "Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році". Згідно із затвердженим постановою додатком нинішнього року, зокрема, відзначатимемо 100 років із дня заснування Одеського національного економічного університету (засновано 16 травня 1921 року).

Нагадаємо також, що Кабінет міністрів України реорганізував Національну академію державного управління при президентові України та Дніпропетровський, Львівський, Одеський, Харківський регіональні інститути.

У січні Державне управління справами відзвітувало про передачу цілісного майнового комплексу Національної академії державного управління при президентові України зі свого управління до сфери управління Міністерства освіти і науки.

Поділитися