08 серпня 2021 р. 22:19

На Зміїному відпрацювали підводне мінування

На Зміїному відпрацювали підводне мінування

8 серпня очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Кирило Буданов перевірив готовність сил та засобів розвідки на острові Зміїний, що розташований неподалік узбережжя Одеської області. Про це повідомила пресслужба ГР МОУ.

Розвідники відпрацювали комплекс практичних питань. Зокрема, з підводного мінування. Перевірено готовність розрахунків ПЗРК до виявлення та розпізнавання повітряних цілей. Також бійці виконали вправи стрільб зі стрілецької зброї. Крім того, на острові було встановлено обладнання контролю за надводними та підводними цілями, отримане від іноземних партнерів.

Нагадаємо, раніше Головнокомандувач Збройних Сил України та Голова Державної прикордонної служби України здійснили робочу поїздку на острів Зміїний, повідомила пресслужба ДПСУ України. Вони оцінили безпекову ситуацію в цьому районі, а також розглянули шляхи покращення взаємодії військових формувань.

Зазначимо, что під час міжнародних навчань Sea Breeze 2021, що тривалі з 28 червня по 10 липня, їх учасники, зокрема, відпрацювали захист острову Зміїний.

під час робочої поїздки на Одещину Президент України Володимир Зеленський взяв участь в заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які відбулися на Одеському морському вокзалі. Про це поінформував офіційний сайт Глави держави.

В Практичній гавані Одеського порту відкрили меморіал на честь загиблих моряків.

Неподалік Криму росіяни обстріляли британський есмінець: у Лондоні заперечують інцидент

Сполучені Штати Америки виділили 12 мільйонів доларів на будівництво нового пункту базування корабельно-катерного складу Морської охорони в Одесі.

У США триває посилений курс підготовки двох екіпажів патрульних катерів типу «Айленд».

Збройні сили України почали збори для формування та підготовку підрозділів територіальної оборони, які будуть допомагати контролювати населенні пункти, укріплювати та охороняти державний кордон.

Поділитися