28 жовтня 2021 р. 20:00

На полігонах Одещини військові випробовують ракетні системи

На полігонах Одещини військові випробовують ракетні системи

Модернізована ракетна система залпового вогню «Вільха-М» проводить пуски на одному з полігонів Одеської області. Про це повідомило Міністерство оборони України.

"Вільха-М"  — розробка конструкторів ДП «Державне Київське конструкторське бюро „Луч"» у співпраці з іншими державними та приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

Від уже прийнятого на озброєння української армії комплексу «Вільха» цей зразок відрізняється новими ракетами зі збільшеною дальністю польоту. Їх виробництво організовано в Україні за замкненим циклом.

Модернізовані ракети калібру 300 мм вражають наземні цілі на відстані у понад сотню кілометрів. Роботу комплексу та результати стрільб за багатьма параметрами оцінюють спеціалісти державної приймальної комісії. На підставі зібраних даних вони відпрацюють пропозиції щодо прийняття цього зразка на озброєння у військах.

Нагадаємо, в столичному аеропорту "Бориспіль" заступник міністра оборони України Олександр Носов і аташе з питань армії та оборони Посольства США в Україні полковник Бріттані Стюарт зустріли літак з третьою партією додаткової безпекової допомоги від США. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України. 

Міністр оборони Андрій Таран підписав наказ про взяття на озброєння берегового ракетного комплекса 360МЦ «Нептун», неодноразово випробуваного в Одеській області. Про це повідомили у пресслужбі міністерства. Випробування цих комплексів проходили в Одеській області минулого року. У вересні, липнічервні

На державному випробувальному полігоні ЗС України «Алібей», що на півдні Одеської області, успішно відбувся черговий етап випробувань модернізованих зразків ракетного озброєння до систем «Град» та «Точка-У». Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ у дописі в Facebook.

Фото і відео: Міністерство оборони України

Поділитися