08 вересня 2021 р. 18:10

На перепис населення України планують витратити 82 мільйони

На перепис населення України планують витратити 82 мільйони

Бюджетний комітет Верховної Ради України погодив виділення грошей на проведення перепису населення, яки планується у 2023 році. 

Рішення комітет ухвалив 8 вересня. 

Відповідно до рішення на перепис населення планують витратити 82 мільйони 474,9 тисячі гривень. Зазначимо, що Кабінет міністрів призначив проведення традиційного Всеукраїнського перепису населення на 2023 рік ще у грудні 2020 року. 

Тоді у пояснювальній записці уряд вказував, що без перепису неможливо отримати повну та детальну інформацію щодо різноманітних характеристик населення країни в цілому та по кожній адміністративно-територіальній одиниці для інформаційного забезпечення управління та прогнозування соціально-економічного розвитку, а також розроблення та реалізації виваженої державної політики з питань народонасення.

Тоді визначалося, що за попередніми розрахунками, на проведення Всеукраїнського перепису знадобиться 7 мільярдів 260 мільйонів гривень.

   

Нагадаємо, у грудні 2020 року голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький зустрівся з провідним науковцем, академіком НАН України та професором Еллою Лібановою з приводу необхідності проведення регіонального перепису населення.

На початку року міністр освіти Дмитро Дубілет поділився результатами оцінки чисельності населення України станом на 1 грудня 2019 року, яку провів Кабінет міністрів, нарахували на підконтрольній уряду території країни 37 мільйонів 289 тисяч осіб.

Згідно з дослідженням, якщо не брати до уваги Київ, де проживає 3 мільйони 703,1 тисячі осіб, то найбільш населеною областю країни є Дніпропетровська. Там мешкає 3 млн 230 тис. Чоловік. На другому місці Харківська - 2 млн 795 тис. людей.

Одеська область посідала третє місце. У ній нарахували 2 млн 347 тис. чоловік. Четверте місце - Львівська область, де проживає 2 млн 290,1 тис. осіб. Замикає п'ятірку Київська область з населенням в 2 млн 286,4 тис. людей.

Поділитися