19 липня 2021 р. 13:31

Мерія вирішила знести шлагбаум на Гагаринському плато, але є ще два

Мерія вирішила знести шлагбаум на Гагаринському плато, але є ще два

Створена одеською мерією комісія з'ясувала, що шлагбаум на Гагаринському плато встановлений незаконно. Про це під час апаратної наради повідомив голова Приморської райадміністрації Марат Корольов

Про відповідне доручення мера щодо шлагбауму присутнім нагадала депутатка Жанна Мандриченко. Очільник РА доповів, що зазначений пристрій начебто був самовільно встановлений ОСББ будинку 5/2. На місце прибули представники відповідних служб і комунальних підприємств. Наразі готується документація щодо демонтажу об'єкта. Проте депутатка зауважила, що там ще під час забудови були встановлені три шлагбауми, а розібралися поки що тільки з одним. З'ясувалося, що Жанна Мандриченко мешкає в одному з будинків на плато, і, за її словами, перегороджені вулиці створюють затори.

Мер Геннадій Труханов дав Марату Корольову доручення знову зустрітися з представниками ОСББ та роз'яснити, що треба діяти згідно з законодавством. І обурився, що дехто вже самовільно перегороджує вулиці. 

Нагадаємо, ще у 2019 році мешканці будинків Гагаринського плато протестували проти нового будівництва на цій території. 

В липні минулого роки активісти знесли шлагбауми на 13-й станції Великого Фонтану та на пляжі "Ланжерон" в Одесі. 

Цьогоріч у лютому стався зсув ґрунту стався між двома новобудовами в Одесі на Гагаринському плато.

Як стверджують одесити у Facebook-групі "Одесса без цензури", земля з ділянки між двома будівлями, на якій знаходився дитячий майданчик, зсунулася 6 лютого у підземний паркінг, який будується поряд.

П`ятий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення скаргу виконавчого комітету Одеської міської ради на рішення Одеського окружного адміністративного суду, який визнав протиправним та нечинним рішення виконкому «Про організацію дорожнього руху по пров.Красному на ділянці від Дерибасівської до вул. Грецької».

Поділитися