29 жовтня 2021 р. 18:18

Котельні Одеської області почнуть запускати відсьогодні

Котельні Одеської області почнуть запускати відсьогодні

Тестовий запуск котельних в Одеській області планується відсьогодні 29 жовтня, тож незабаром в регіоні розпочнеться опалювальний сезон.

Про це у ході засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України повідомив голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький

За його словами, на сьогодні у роботі перебувають 190 котелень, в основному це північ Одеської області. Вони забезпечують 518 об'єктів соціальної сфери, з них: 326 дошкільних, 93 заклади освіти і 99 закладів охорони здоров'я.

Зазначимо, що 13 жовтня директор "Одеської теплоелектроцентралі" повідомив, що устаткування готове до опалювального сезону.

8 жовтня Донченко показав кореспондентам ІзбірКома підготовку підприємства до опалювального сезону та провів екскурсію по ТЕЦ.

Кабінет Міністрів України вирішив внести Одеську теплоелектроцентраль до переліку об'єктів великої приватизації.  

У вересні Кабмін відклав приватизацію шести теплоелектроцентралей і передав їх в управління НАК «Нафтогаз України» для проходження опалювального сезону.

Йшлося саме про Сєвєродонецьку, Одеську, Херсонську, Миколаївську, Дніпровську ТЕЦ і Криворізьку теплоцентраль. Щоправда, процес їхньої приватизації планували відновити, коли будуть розв'язані питання щодо функціонування та погашення боргів цих підприємств.

Поділитися