08 червня 2021 р. 09:18

До студмістечка в Одесі без належних дозволів завезли будівельну техніку (оновлено)

До студмістечка в Одесі без належних дозволів завезли будівельну техніку (оновлено)

Бульдозер та екскаватор під прикриттям співробітників невстановленої служби охорони, зламавши огорожу, вдерлись на територію Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова.

Про це повідомили у пресслужбі вишу, зазначивши, що йдеться про ділянку за адресою: Шампанський провулок, 2. 

Адміністрація вишу вважає, що відбувається спроба рейдерського захоплення ділянки.   

«Це чергова, третя з 2019 р., спроба незаконних домагань компанії «Мега Сіті ХХI» на території Одеського національного університету», - йдеться в повідомленні.

У березні 2021 року трактор з ковшем і вантажівка МАЗ також заїхали на територію студмістечка Одеського національного університету ім. Мечникова у Шампанському провулку. Проте тоді техніку супроводжували представники Приморської адміністрації міста, і свої дії вони пояснили необхідністю демонтажу бетонного блоку на алеї під'їзду до гуртожитків. 

На цій ділянці раніше розташовувалася лабораторія фізичних основ електронної техніки, але після того, як в 2005 році провалився дах будівлі, її вирішили знести. 

Ділянку огородили парканом, проте вже в 2007 році виявилося, що право власності на знесений будинок отримав одесит, який продав його компанії «Мега Сіті - XXI».

Виш звернувся до суду, проте тяганина ще не завершена. Юристам університету в управлінні земельних ресурсів повідомили, що означена ділянка взагалі зареєстрована як власність вишу. А от територія, на яку претендує «Мега Сіті - XXI», знаходиться за адресою: проспект Шевченка, 23-г, якої не існує. 

В свою чергу в компанії заперечують, що володіють неіснуючою земельною ділянкою, та стверджують, що адреса "проспект Шевченка , 23-г" зареєстрована в реєстрі прав власності як адреса об'єкта нерухомості.

ФОТО документів: 048.ua. 

16:22 Міністерство освіти і науки України заявило, що тримає ситуацію щодо конфлікту на території ОНУ під постійним контролем та сприятиме університету у відстоюванні інтересів у правовому полі.

Поділитися