08 квітня 2021 р. 17:22

Для об'їзду аварійного Іванівського шляхопроводу розберуть залізничні колії

Для об'їзду аварійного Іванівського шляхопроводу розберуть залізничні колії

Стало відомо, як буде організовано об'їзд визнаного аварійним Іванівського шляхопроводу, і, за попередніми підрахунками, ремонт мосту обійдеться в пів мільярда гривень.

Таких грошей у міській скарбниці немає, тому на даному етапі вирішено організувати об'їзд, повідомляє "Думська".

Як повідомив голова постійної комісії міської ради з транспорту Петро Обухов, нова дорога пройде від Овідіопольського шляхопроводу до перетину Житомирської та Просьолочної, з подальшим виїздом на Дальницьке шосе.

Для цього доведеться розібрати залізничні колії і прибрати з цього напрямку електрички. Нова дорога буде носити назву «Овідіопольська дуга» і обійдеться приблизно в 40 мільйонів гривень. Роботи обіцяють закінчити до вересня.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження міського голови «Про організацію дорожнього руху Іванівським шляхопроводом у м. Одесі» з 19 березня по Іванівському мосту обмежили рух автотранспорту двома внутрішніми смугами загальною масою п'ять тонн зі швидкістю до 40 кілометрів на годину, крім того, заборонено рух пішоходів по обох тротуарах шляхопроводу.

Іванівський шляхопровід знаходиться в аварійному стані. Результати перевірки озвучив заступник міського голови Дмитро Жеман. Як зазначив посадовець, мосту вже понад 55 років.

Дев'ять мільйонів гривень на проєктно-кошторисну документацію виділили з одеського міського бюджету депутати ради. 

Служба автомобільних доріг в Одеській області планує завершити капітальний ремонт мосту через Хаджибейський лиман у травні цього року, а будівництво мосту через Сухий лиман - до кінця року.

Служба автодоріг України в Одеській області заперечує, що має ремонтувати греблю Хаджибейського лиману та взагалі відповідає за неї. Справа в тому, що 12 березня перший заступник Одеського міського голови Михайло Кучук в інтерв'ю одному з телеканалів зазначив, що власником споруди є Укравтодор. 

Поділитися