21 травня 2021 р. 19:22

Дискримінація ЛГБТ-спільноти коштує Україні щонайменше 553 мільйони доларів щороку

Дискримінація ЛГБТ-спільноти коштує Україні щонайменше 553 мільйони доларів щороку

Коаліція Open For Business презентувала дослідження Економічний аналіз інклюзії спільноти ЛГБТ у Центральній та Східній Європі.

Згідно з результатами, дискримінація ЛГБТ щорічно коштує країнам регіону від 0,43% до 1,75% ВВП, а компанії, що впроваджують інклюзію, стають більш конкурентоспроможними та мають кращі фінансові показники.

«З точки зору економіки та бізнесу ці країни перебувають у відносно стабільному положенні та мають сміливі економічні амбіції на наступне десятиліття. Проте поточний стан справ для представників спільноти ЛГБТ+ у регіоні вкрай плачевний», — йдеться в матеріалах дослідження.

Для зручного перегляду відкрийте зображення у новому вікні

Проте, за словами дослідників, законодавство цих країн не забезпечує достатнього захисту рівних прав. Упереджене ставлення, дискримінація та жорстокість у відношенні представників ЛГБТ+ залишаються поширеним явищем. Крім того, на державному рівні не вистачає політичної волі для того, щоб забезпечити підтримку спільноти ЛГБТ+, а деякі політики перекладають на представників спільноти проблеми держави.

Для зручного перегляду відкрийте зображення у новому вікні

За підрахунками Open For Business, несприятливі результати у сфері охорони здоров’я та погіршення продуктивності праці представників спільноти ЛГБТ+ у результаті дискримінації обходяться цим чотирьом країнам у більш ніж 8,6 мільярда на рік. З іншого боку, поліпшення ситуації з правами ЛГБТ+ у цих країнах на 10% пов’язують із приростом ВВП на 3,7 тис. на душу населення.

Згідно з дослідженням, щороку дискримінація ЛГБТ+ коштує Україні: 15,5−37,4 млрд гривень (553 млн — 1,3 млрд дол.). Це складає 0,36−0,87% ВВП.

Нерівність у сфері охорони здоров’я коштує державі 9,5−28,4 млрд гривень (338 млн — 1 млрд доларів).

Інфографіка: Open For Business

Нагадаємо, раніше Суспільне у проєкті «Гендерні окуляри» зібрало історії людей, які просто намагаються бути собою зазначало, що стереотипи суспільства, прояви сексизму та обмеження в правах представників ЛГБТК+ спільноти – проблеми, які, здавалося б, не мають існувати у сучасному суспільстві, але реальність говорить про інше. 

Більше половини громадян України опитаних дослідницькою компанією «Active Group» у квітні 2021 року вважають, що в нашій країні складно бути матір’ю

Дизайнерки зі світовим ім'ям BEVZA, LITKOVSKAYA, KSENIASCHNAIDER та рух Різні.Рівні презентували колаборацію на підтримку ЛГБТК+ спільноти в Україні

Поділитися