27 травня 2021 р. 14:17

Частина центру Одеси стане пішохідною з вихідних наступного тижня

Частина центру Одеси стане пішохідною з вихідних наступного тижня

Виконавчий комітет Одеської міської ради погодився зробити центр міста пішохідним у вихідні та свята, заборонивши в'їзд туди більшості транспорту.   

Як зазначив голова департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради Сергій Тетюхін, розпочати реалізацію цього проєкту планують вже 5-6 червня. 

Планують зробити пішохідними частини вулиць: Катерининської, Рішельєвської, Пушкінської та обмежити зону Грецькою та Преображенською. Таким чином, пішохідні зони, що вже існують, об'єднають між собою, та в результаті планують отримати ділянку вільну від автівок площею 52 гектари - більше ніж у Львові. Кількість пішохідних вулиць зросте до 10 проти однієї (Дерибасівської, - ред.) зараз.  

Транспорт планують зупиняти за допомогою чотирьох пропускних пунктів, що спочатку організують патрульні поліцейські за допомогою муніципальної варти та паркувальних інспекторів, а потів планується встановлення автоматичних перешкод, що пропускатимуть транспорт людей, що мешкають в цих зонах, вантажівки з товарами для крамниць та інших закладів (в нічний час), розташованих на цій території та екстрених служб. Автолюбителям пропонуватимуть покинути пішохідну зону з 18:00-19:00 п'ятниці.

Нагадаємо, у квітні Виконавчий комітет Одеської міської ради ухвалив обмеження в’їзду в Одесу та заборони зупинки і стоянки вантажних автомобілів із дозволеною максимальною масою понад 3,5 тонни на вулицях міста у робочі дні із 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 20:00.

Раніше виконавчий комітет Одеської міської ради планував доручити Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради і комунальній установі «Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ» розробити схеми організації дорожнього руху вантажівок низкою вулиць Одеси. 

Поділитися