05 квітня 2021 р. 21:52

Антимонопольний комітет оштрафував Google на мільйон

Антимонопольний комітет оштрафував Google на мільйон

Антимонопольний комітет України оштрафував компанію Google на 1 млн гривень штрафу за несвоєчасне подання інформації, яка стосувалася розслідування за заявою фізичної особи-підприємця щодо блокування його облікового запису у додатку «Google Мій бізнес».

Про це повідомили у преслужбі АМКУ.

Таке рішення прийняла Тимчасова адміністративна колегія Комітету на засіданні 2 квітня 2021 року. Розмір штрафу обумовлюється обтяжуючими обставинами, а саме тим фактом, що ТОВ Google не надавало Комітету затребувану інформацію більше року. 

Ненадання відповідачем інформації у визначені Комітетом строки унеможливили виконання Комітетом покладених на нього завдань, зокрема, щодо своєчасного, повного та всебічного розгляду заяви про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Слід зазначити, що вже в рамках розгляду справи, порушеної проти Товариства за ненадання інформації на вимогу Комітету, відповідачем було надано затребувану інформацію, що також враховано АМКУ при визначенні розміру штрафу.        

Задля уникнення подібних санкцій Комітет вкотре наголошує суб’єктам господарювання на необхідності неухильного дотримання вимог конкурентного законодавства.

Нагадаємо, фахівці АМКУ разом з експертами проєкту ЄС «Підтримка Антимонопольного комітету України у впровадженні правил державної допомоги» (SESAR) розробили детальну відеонавігацію про те, як заповнювати повідомлення про нову індивідуальну державну допомогу на Порталі державної допомоги. 

Три експедиторські фірми «Інтер Транс Лоджістікс», ТОВ «С.М.Т.- ЛТД» і ТОВ «Юнімар Логістік» подали судові позови проти компанії «Євротермінал» з вимогою компенсувати у подвійному розмірі шкоду, яку, на їх думку, їм завдав цей монополіст. 

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету рекомендував ТОВ «Сітіаеро Паркінг», яка надає послуги платного паркування перед аеропортом, припинити брати гроші за висадку і посадку пасажирів. 

Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету визнала бездіяльність департаменту комунальної власності Одеської міської ради порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. 

Поділитися