19 жовтня 2020 р. 08:51

За чотири години до початку голосування Українці мають перейти на зимовий час

За чотири години до початку голосування Українці мають перейти на зимовий час

Дія літнього часу з переведенням годинникової стрілки на одну годину назад в Україні скасовується 25 жовтня, коли в країні мають відбутися місцеві вибори.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.   

Справа в тому, що 25 жовтня - остання неділя цього місяця, а відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України» саме в останню неділю жовтня країна переходить на зимовий час, тобто о 4:00 слід перевести годинники на одну годину назад.

Потім, останньої неділі березня, о 3:00, слід перевести стрілки на годину вперед.   

Між тим нагадаємо, що 25 жовтня українці будуть обирати голів населених пунктів, об'єднаних громад, а також депутатів районних, обласних рад та міських рад. Процес голосування має розпочатись о 8:00 до 20:00.

Нагадаємо, Одеський окружний адміністративний суд 14 жовтня задовольнив позов Одеської обласної організації політичної партії «Слуга народу» до Суворовської районної в місті Одесі ТВК та Одеської міської ТВК.

Розробники сервису YouControl зібрали дані про кандидатів в депутати та голови у інструменті "передвибочий сканер", який розмістили на своїй сторінці. 

Президент України Володимир Зеленський оголосив наступні запитання, на які мають відповісти громадяни в межах загальнонаціонального опитування 25 жовтня. 

Центральна виборча комісія на засіданні в четвер сформувала новий склад Одеської міської територіальної виборчої комісії, повноваження якої були достроково припинені 13 жовтня.

Центральна виборча комісія запустила в Телеграмі чат-бот «Про вибори», що допомагає знайти інформацію про вибори 25 жовтня.

Перший у місті Музей виборів, який працюватиме на постійній основі відкрили в Одесі 7 жовтня. Організатори - Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» та видання ІзбірКом - розповіли, що різноманітні артефакти, пов'язані з виборами, збиралися впродовж багатьох років, і тепер кожен може побачити ці експонати та дізнатися про їх історію.

Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» спільно з IFES Ukraine, Центральною виборчою комісією та Центром управління навчанням учасників виборчих процесів 1 жовтня змоделювали процес голосування з урахуванням всіх протиепідеміологічних вимог. 

Поділитися