25 березня 2020 р. 10:31

В Одеській області у комунальну власність повернули землю вартістю 743 мільйони

В Одеській області  у комунальну власність повернули землю вартістю 743 мільйони

Господарський суд Одеської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов заступника прокурора області про скасування права власності одного з підприємств на 52 земельні ділянки, що розташовані на території регіону.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Загальна площа земель складає понад 1 тис. 283 га, вартість якої, за найнижчою оцінкою експертів, - 743 мільйони гривень. За результатами розгляду справи, суд визнав незаконним набуття права власності комерційним підприємством на землі однієї з територіальних громад Одеської області.

Раніше вказані землі на підставі незаконних рішень державних реєстраторів були оформлені за суб’єктом господарювання з порушенням вимог законодавства.

Рішенням суду визнано право комунальної власності на зазначені земельні ділянки за сільською радою та зобов’язано підприємство повернути вказані землі до земель комунальної власності.

Нагадаємо, у січні прокуратура Одеської області скерувала до суду позов про припинення права постійного користування землями сільськогосподарського призначення площею понад 735 га у Роздільнянському районі, з наступним скасуванням державного акта, та визнання права власності на вказані землі за державою.

Поділитися