15 березня 2020 р. 12:47

В Одеській міськраді створили комісію та розробили план запобігання коронавірусу

В Одеській міськраді створили комісію та розробили план запобігання коронавірусу

Одеській міській голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про створення міської комісії з питань зниження ризику інфікування та попередження розповсюдження гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19, та затвердив план запобігання йому.

Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету. 

У комісію увійдуть посадовці мерії, а керувати нею будуть одразу сім осіб — заступники міського голови: Павло Вугельман (голова комісії), Світлана Бедрега (перший заступник голови комісії), Андрій Котляр, Петро Рябоконь, Сергій Підгайний, Олесь Янчук (заступники голови комісії). Секретарем стане Олена Якименко

Щодо плану запобігання вірусу, то він складається з п'яти розділів. 

Перший розділ - це перелік превентивних заходів, спрямованих на запобігання поширенню вірусу на території Одеси. Ці заходи були введені в Одесі ще в січні 2020 року.

Другий розділ регламентує дії посадових осіб в разі виявлення в Одесі першого зараженого коронавірусів Covid-19 і включає в себе алгоритм дій безпосередньо з пацієнтом, а також заходи щодо виявлення і спостереження за контактними особами.

Третій розділ передбачає оголошення загальноміського карантину.

У разі поширення захворювання, в Одесі починає діяти четвертий розділ плану - введення надзвичайного стану.

П'ятий розділ регламентує взаємодію всіх державних і муніципальних структур на період дії в Одесі надзвичайного стану.     

ПЛАН ЗАХОДІВ щодо запобігання коронавірусу COVID-19 в Одесі

Нагадаємо, департамент охорони здоров'я Одеської міськради оголосив конкурс на закупку десять апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

На даний час в Україні зареєстровано три лабораторно підтверджені випадки коронавірусу. Одна хвора, літня жінка з Радомишля Житомирської області, померла внаслідок двосторонньої пневмонії. Оскільки у неї була важка стадія хвороби, то її підключали до апарату ШВЛ.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці. 

Поділитися