22 лютого 2020 р. 16:59

В одеській мерії вважають, що активісти самі підкинули кістки у Преображенський парк

В одеській мерії вважають, що активісти самі підкинули кістки у Преображенський парк

На місці будівництва дороги у парку Преображенський знайшли людські останки, проте в мерії стверджують, що ніяких робіт технікою там не виконували останнім часом, а кістки могли принести громадські діячі, щоб створити провокацію.

Про знайдені у Преображенському парку кістки на своїй сторінці у Facebook написав громадський діяч Олексій Костржицький. Також він опублікував відео знахідки.

За його словами, під час проведення будівельних і земляних робіт підрядником ТОВ "Бастіон" виявлені численні людські останки. "Поліція провела вилучення останків і буде займатися їхньою експертизою", - розповів він.

Згодом Костржицький додав, що за фактом знайдених останків поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за ст. 115 Кримінального кодексу України.

Начальниця виробничо-технічного відділу міського управління капітального будівництва Ольга Буц заявила, що на місці, на якому, за словами активістів були знайдені кістки, останніми днями техніка не працювала. Вона зазначила, що цю територію щоденно оглядають, адже там ходить чимало дітей та людей, проте ніяких кісток не бачили. Буц зазначила, що, можливо, це провокація самих активістів, які проводили мітинг проти будівництва дороги. "Що це було розкопано - не дуже схоже", - заявила вона.

Крім того, Ольга Буц розповіла, що дорога, яка будується, це технічний проїзд. За її словами, у цьому місці важко проїхати спецтехніці, а саме машинам "швидкої" та рятувальників, саме тому вирішили побудувати дорогу. 

Поділитися