06 лютого 2020 р. 13:38

Одеській облраді запропонують відібрати право користуватися землею для будівництва біля школи «Олімпієць»

Одеській облраді запропонують відібрати право користуватися землею для будівництва біля  школи  «Олімпієць»

Голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко пропонує розірвати договір про встановлення безстрокового платного земельного сервітуту на частину земельної ділянки 0,0552 га на проспекті Шевченка, 31-А.

Відповідний проєкт рішення він пропонує розглянути депутатам облради на найближчий сесії.

Як повідомили в пресслужбі Одеської облради, таке рішення викликане низкою порушень законодавства та невиконанням зобов'язань по здійсненню благоустрою прилеглої території.

«Ми з колегами по депутатському корпусу провели виїзну нараду, під час якої оглянули будівлю спортивного комплексу та прилеглу до нього територію. Чисельні порушення законодавства України та вимог протипожежної безпеки помітні неозброєним поглядом, тому спеціальною комісією було перевірено стан будівлі КУ «Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності «Олімпієць» та проведено огляд прилеглої земельної ділянки між спортивним комплексом та будівельним майданчиком багатоповерхівки», – повідомив голова обласної ради Сергій Паращенко.

Під час перевірки депутати виявили пошкодження на будівлі «Олімпійця», а також порушення містобудівного, земельного та цивільного законодавства України. Всі ці порушення та використання земельної ділянки не за цільовим призначенням призводять до руйнування будівлі «Олімпійця» й наносять збитки комунальній власності Одеської обласної ради, зазначили у пресслужбі.

Сервітут - це право користування землею, яке забезпечує іншому землекористувачеві можливість користування нею з певними обмеженнями, встановленими законом або договором.

Також звичаєве чи законом встановлене право користуватися чужим майном. Може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом. Сервітут може належати власникові (володарю) сусідньої земельної ділянки, а також іншій, конкретно визначеній особі (особистий сервітут).

Кабінет міністрів України виділив кошти на реконструкцію одеської обласної школи вищої спортивної майстерності «Олімпієць».

У вересні Одеська обласна рада дозволила комунальному закладу «Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності «Олімпієць» укласти безстроковий договір сервітуту з правом проходу та проїзду на транспорті по наявному шляху на частину земельної ділянки площею 0,0552 га, розташована за адресою: Одеса, проспект Шевченка, 31-А.

 

Поділитися