11 грудня 2020 р. 22:17

Одеські траси опинилися в переліку 15 найнебезпечніших в Україні

Одеські траси опинилися в переліку 15 найнебезпечніших в Україні

Загалом на загальнодержавних дорогах України за 10 місяців цього року сталося 3 тисячі 883 дорожньо-транспортних пригод, під час яких 948 людей загинуло та 4 тисячі 819 травмувалися.

Серед лідерів в ТОП-15 видання «Слово і діло» опинилася траса M-05 Київ – Одеса, де з початку року сталося 231 ДТП. Загинула 71 людина, травмовано 306. З особливою обережністю слід їхати у Київській області через села Гатне та Кривець, у Черкаській області – через Бузівку та Фурманку, в Кіровоградській області – через Йосипівку та Данилову Балку.

Втім найбільше ДТП трапилося на трасі M-06 Київ – Чоп, де від початку року зафіксовано 469 автопригод, під час яких загинуло 121 осіб та 594 були травмовані. Найбільш аварійні ділянки траси у Київській області біля села Мила, у Рівненській області (села Калинівка, Новий Корець, Біла Криниця, Кругле, розв’язка біля зоопарку в Рівному, села Колоденка, Квасилів, Ільпінь, Панталія та Підлужжя).

На трасі M-06 у Закарпатській області найчастіше ДТП стаються у селах Абранка, Чинадійово, Кольчино, у Мукачево на вулиці Данили Галицького та на розв’язці біля «ПриватБанку», а також у селах Клячаново, Старе Давидково, Кайданово, Середнє, Глибоке, Великі Лази, Розівка, Холмок, Ратівці та у Чопі на вулиці Приозерній.

Друге місце за кількістю аварій посідає траса M-03 Київ – Харків – Довжанський. Від початку року на цій автодорозі сталося 330 ДТП, у яких загинуло 86 осіб і 424 зазнали травм. Найбільш небезпечні відрізки – села Новий Коротич, Коротич, Пісочин, Гракове та Кам’янка.

На трасі M-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка проблемні місця є в Тернополі (вулиця Шептицького, АЗС «Укр-Петроль»), у Хмельницькій області (села Лугове, Копистин, Головчинці). Однак найбільш небезпечні ділянки дороги у Вінницькій області, де 15 сіл мають сумну статистику за кількістю ДТП, зокрема, це Громадське, Садове, Петрик, Лукашівка, Зарванці, Вінниця (розв’язка біля «Епіцентру» та об’їзне шосе) та Гайсин.

Нагадаємо, Управління інфраструктури Миколаївської обласної державної адміністрації провело тендер для обрання підрядника, якому заплатять за поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Новий Буг - Вільне Запоріжжя. 

Концепція подальшого розвитку вулично-дорожньої мережі міста передбачає реконструювати ключові перехрестя із влаштуванням дворівневих розв'язок на перетині п'яти магістралей. 

Поділитися