02 листопада 2020 р. 14:21

Міністерство цифрової трансформації підготувало законопроєкт про модель трудових відносин

Міністерство цифрової трансформації підготувало законопроєкт про модель трудових відносин

Міністерство цифрової інформації підготувало законопроєкт про запуск проєкту для трансформації трудових відносин в IT-галузі - Дія City.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров

"Мій профільний заступник Олександр Борняков зібрав класну команду, до нас долучився головний юрист і ідейний натхненник Парку Високих Технологій Білорусі Денис Алейников. Diia Сity — це спеціальний економічний і правовий режим, який створює одні з найкращих умов у світі для ведення IT/креативного бізнесу. Мінімальні податки, лібералізація трудових відносин, захист від нападів правоохоронців і багато інших переваг", - написав міністр в Facebook.

Дія City - унікальний проєкт для трансформації трудових відносин в IT-галузі, одним з ключових якого є концепція GIG. 

GIG – нова форма зайнятості, при якій компанії-резиденти отримають гнучкі взаємовідносини з працівниками, а останні – соціальну гарантію. 

Фактично, концепція має додати до звичної моделі фрілансу основні трудові права працівника: відпустку, лікарняні, мінімальну зарплату та інші.

Нагадаємо, в жовтні минулого року Кабінет міністрів України схвалив призначення заступником міністра цифровий трансформації ексдепутата Одеської міськради Олександра Борнякова.

Кілька років тому Олександр Борняков заявив, що має намір відмовитися від депутатських повноважень заради навчання. У 2019 році на парламентських виборах він очолював штаб партії "Голос" в Одесі.

Поділитися