06 травня 2020 р. 22:07

На Одещині оцінять службову діяльність керівників райдержадміністрацій

На Одещині оцінять службову діяльність керівників райдержадміністрацій

Керівники районних державних адміністрацій Одеської області та структурних підрозділів пройдуть моніторинг та оцінку службової діяльності.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської ОДА.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів №35, голови проходитимуть перевірку результатів роботи за 28 показниками. При цьому ступінь їхньої особистої відповідальності посилиться.

«Показники щоквартального моніторингу керівників та голів РДА вплинуть на загальний рейтинг регіонів України. За цими показниками ми бачитимемо, наскільки ефективним є керівництво того чи іншого району. За результатами введеного моніторингу та оцінки буде зрозуміло, хто як працює на своєму рівні та відповідно до цього прийматимуться рішення», — зазначив керівник Одеської облдержадміністрації Максим Куций.

У Департаменті економічної політики та стратегічного планування наголошують, що моніторинг діяльності проводитиметься шляхом розрахунків рейтингової оцінки районів. За основу візьмуть дані офіційної статистики та інформації від структурних підрозділів облдержадміністрації та центральних органів виконавчої влади.

Завдяки результатам проєкту рейтингування діяльності голів та керівників, будуть враховані різні показники виконання бюджетів, також дані з приводу середньої заробітної плати, інші показники. Рейтинг має дозволити збільшити публічність результатів діяльності керівників усіх рівнів.

Нагадаємо, в грудні минулого року Кабінет міністрів заявив про намір проводити системну оцінку характеристик роботи губернаторів з 2020 року і той чиновник, який систематично не показувати результати - буде звільнений з посади.

Поділитися