15 квітня 2020 р. 15:28

Кабінет міністрів закрив пункт пропуску «Паланка» в Одеській області

Кабінет міністрів закрив пункт пропуску «Паланка» в Одеській області

Кабінет міністрів України підтримав закриття ще 10 пунктів пропуску автомобільного сполучення на кордоні України для того, щоб підвищити рівень безпеки на час проведення карантинних заходів.

Про це повідомили у пресслужбі Кабміну, за відповідне рішення проголосували 15 квітня, під час чергового засідання уряду.

«Ми знаємо, що вже скоротився пасажиропотік через кордон, тому закриття 10 пунктів пропуску – це ще один крок до підвищення заходів безпеки на час карантину», - заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що пункти пропуску будуть закриті на кордоні з Молдовою, Польщею та Румунією.

«Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів від 13 березня тимчасово будуть закриті ще 10 пунктів пропуску для автомобільного сполучення. Це обумовлено високим рівнем поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 в сусідніх державах», - зазначив Арсен Аваков.

«Пропонується закрити пункти пропуску «Костели», «Смільниця», «Грушів»,»Угринів», «Солотвино», «Кальмінці», «Бронниця», «Сокиряни», «Нові Трояни» та «Паланка». Це автомобільні, а подекуди і пішохідні пункти пропуску», - додав міністр.

Варто зазначити, рішення про закриття пішохідних та автомобільних пунктів пропуску погоджено з міжнародними партнерами. Тобто, країни, які межують з нашою державою, закрили свої КПП дзеркально. На даний час на державному кордоні України 125 тимчасово закритих пунктів пропуску, 105 діючих, в тому числі 18 для автомобільного сполучення.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів Украини вніс зміни до свого розпорядження «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення». 

Поділитися