06 травня 2020 р. 17:27

ДСНС вимагає не відкривати школу в Роздільнянському районі через пожежну небезпеку

ДСНС вимагає не відкривати школу в Роздільнянському районі через пожежну небезпеку

Після проведення позапланової перевірки Бурдівської загальноосвітньої школи I-III ступенів в квітні місяці 2020 року за виявленими недоліками правил пожежної безпеки Головнео управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області направило до суду адміністративний позов.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС України в Одеській області, за зверненням керівництва школи була проведена чергова позапланова перевірка щодо усунення недоліків.

Під час перевірки рятувальники встановили, що низка порушень вимог пожежної безпеки усунута. Зокрема, на території освітнього закладу встановили пожежний гідрант, відремонтували блискавкозахист та влаштували другий евакуаційний вихід з другого поверху школи.

Проте приміщення школи і досі залишаються небезпечними для перебування дітей, стверджують надзвичайники. Комунальна установа спільної власності територіальних громад Роздільнянського району «Роздільнянський районний центр забезпечення та обслуговування закладів і установ освіти» має встановити пожежну сигналізацію, оповіщення про пожежу та обробити вогнезахисним розчином дерев’яні конструкції будівлі.

Рятувальники наполягають, що робота даного закладу буде розпочата тільки після усунення всіх недоліків.

Нагадаємо, в березні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини повідомив, що сантехнічний пристрій Утконосівської спецшколи-інтернату I-II ступенів в Одеській області перебуває у незадовільному стані, а в декількох технічних приміщеннях стан електричної мережі може становити загрозу для здоров'я персоналу закладу і в установі досі відсутня пожежна сигналізація.

Поділитися