22 лютого 2020 р. 15:38

Активісти знесли паркан на місці будівництва на 13-й Фонтану

Активісти знесли паркан на місці будівництва на 13-й Фонтану

Активісти зносять огорожу навколо скандальної забудови ЖК La Mer на схилах 13-й станції Великого Фонтану.

Про це повідомляє 7 канал.

За інформацією юристів, дозвіл на встановлення паркану просрочений вже два місяці. Документ припинив дію ще у грудні 2019 року, а нових  дозволів на встановлення огорожі не видавали.

Представник забудовника посилається на постанову Кабміну від 2013 року, за якою паркан навколо місця «підготовчих робіт» може стояти.

Ще до початку акції за парканом чергували співробітники поліції.

Нагадаємо, наприкінці минулого року будівельна компанія «Інтергал-Буд» звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправним рішення про анулювання дозволу на будівництво комплексу апартаментів «La Mer» в Одесі.

А раніше, 4 жвотня, ДАБІ України за результатами перевірки анулювало дозвіл на виконання будівельних робіт будівництво, під приводом відсутності у забудовника отриманих у законному порядку умов і обмежень на будівництво.

За фактом складання і видачі невстановленим службовою особою Управління Архітектури Одеської міськради умов і обмежень для проєктування об'єкта на території Одеси відкрито кримінальне провадження за ст. 366 Кримінального кодексу України.

А ще раніше, в липні, депутат Лілія Леонідова заявила, що особливе обурення у одеситів викликає будівництво готелю на 13-й станції Великого Фонтану і запропонувала заморозити всі будівництва на узбережжі.

Поділитися