09 вересня 2019 р. 18:21

У Лиманському районі планують створити бригади екстреної допомоги постраждалим від домашнього насильства

У Лиманському районі планують створити бригади екстреної допомоги постраждалим від домашнього насильства

У Лиманському районі на Одещині за три роки витратять 150 тисяч гривень на запобігання насильству.

На черговій сесії районної ради наприкінці минулого тижня лиманські депутати затвердили програму запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми на період до 2021 року. Відповідно до програми, яка розрахована на три роки (з 2019 по 2021), на її реалізацію заплановано виділити з районного бюджету 150 тисяч гривень (по 50 тисяч гривень щорічно).

Для проведення засідань круглих столів, брифінгів, семінарів, акцій, спрямованих на підвищення рівня обізнаності населення у сфері запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми заплановано виділити 15 тисяч гривень (по 5 тисяч гривень щорічно).

На виготовлення та розповсюдження просвітницьких методичних матеріалів, пов'язаних з захистом та наданням допомоги постраждалим від насильства, виділять також по 5 тисяч гривень щорічно.

Крім того, заплановано забезпечити діяльність мобільних бригад екстреного та кризового втручання з надання психологічної та соціальної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. На це щорічно виділять по 15 тисяч гривень.

Також мають намір впроваджувати навчальні програми для соціальних працівників, психологів, шкільних психологів з вищезазначених задач і витрачати на це по 10 тисяч гривень щорічно. Планують проводити форуми, конференції, семінари, засідання «круглого столу» з питань державно-приватного партнерства у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на що піде всього 15 тисяч гривень (по 5 тисяч гривень щорічно). Також заплановано проводити семінари, тренінги, навчання для представників територіальних громад, лідерів громадських організацій, засобів масової інформації і на це мають витратити 15 тисяч гривень (по 5 тисяч гривень щорічно), а ще планують розробити та розповсюджувати рекламу, тематичні програми та проекти у засобах масової інформації щодо забезпечення гендерної рівності жінок і чоловіків, на що витратять по 5 тисяч гривень щорічно.

Поділитися