17 березня 2019 р. 11:49

Лиманські депутати не підтримали кандидатури двох присяжних Комінтернівського районного суду

Лиманські депутати не підтримали кандидатури двох присяжних Комінтернівського районного суду

На черговій сесії Лиманської районної ради 15 березня депутати внесли зміни та доповнення до свого рішення 2017 року «Про затвердження списку присяжних Комінтернівського районного суду Одеської області». 

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, обранці внесли нові кандидатури (на заміну тих, що вибули): Євгена Сіроштаненка, 1980 року народження, який не працює і проживає в селі Сербка (за нього проголосували  24 депутати, тобто всі, які були присутні на сесії), Василя Пахольчука, 1960 року народження, що проживає в селі Першотравневе і працює юристом Першотравневої сільської ради (його підтримали 23 депутати) та Олександра Шерстюка, 1957 року народження, який є пенсіонером з села Курісове (отримав підтримку 23 депутатів).

Натомість, кандидатури Романа Колопельника, 1963 року народження, пенсіонера з смт Доброслав, та Сергія Потьомкіна, 1978 року народження, громадського радника, жителя села Першотравневе, не були підтримані.

За Р. Колопельника було віддано 8 голосів, а за С. Потьомкіна - 11.

Р. Колопельник

С. Потьомкін (за трибуною)

Зазвичай депутати голосують за кандидатури присяжних списком, але цього разу на засіданні постійних комісій депутат Оксана Павлюк запропонувала голосувати за кожну кандидатуру окремо. Не всі депутати підтримали таку пропозицію, тому довелось визначатись шляхом рейтингового голосування (відповідно до регламенту районної ради – п. 3.12.19: «У разі наявності декількох пропозицій, які виключають одна одну, з одного і того ж питання, головуючий може провести рейтингове голосування по них. У   такому   разі   розглядається   тільки   та   пропозиція,   яка   набрала найбільшу кількість голосів депутатів»). Пропозицію голосувати списком підтримали 7 депутатів, а за те, щоб голосувати по кожній кандидатурі окремо, проголосували 17 депутатів.

На сесії 24 депутати проголосували за весь список кандидатів, який налічуватиме 14 чоловік, хоча, як повідомляв заступник голови районної ради Іван Ососкало на засіданні комісій, в цьому списку має бути не менше 15 чоловік.

Поділитися