25 вересня 2018 р. 08:56

Метелик замість Леніна: Роздільна відсвяткувала 155-річчя

Метелик замість Леніна: Роздільна відсвяткувала 155-річчя

У неділю, 23 вересня, Роздільна відсвяткувала своє 155-річчя. Святкували гучно, три дні, відкривали культурні пам’ятки, слухали живу музику, проводили ярмарки і змагання. 

З нагоди свята у Роздільній відкрили три культурних пам’ятки: візитка міста біля залізничного вокзалу, годинник на центральній площі міста і яскравий метелик — декоративна клумба з квітами на місці, де колись стояв пам’ятник Леніну. І слід зазначити, що це перші такі пам’ятки у місті за багато років.

До свята почали готувалися заздалегідь: облаштували лавочками площу, де відбуваються міські заходи, прикрасили центральну вулицю прапорцями у кольорах міського прапора.

До ювілейного Дня народження міста провели турніри з пляжного волейболу, гандболу, тенісу, волейболу — переможці отримали нагороди від мера міста Валерія Шовкалюка. Святкова програма була розроблена ініціативною групою міської ради та відділом культури РДА.

Святкувати роздільнянці почали ще в п’ятницю: оголосили Територією здоров’я парк біля міськради і провели там флешмоб та «Веселі старти».

Наступного дня, у суботу, о сьомій ранку у тому ж парку відбувся Міжнародний ярмарок голубів, а з дев’ятої до півдня на порозі-сцені районного будинку культури грали музики. Неділя почалася з традиційного ярмарку сільгосппродукції, а продовжилась концертом Роздільнянської школи мистецтв «Барви міста», який тривав 4 години на збудованій посеред площі Незалежності сцені.

О 16:00 відбулося відкриття малої архітектурної форми «Візитка міста», а потім для роздільнянців та гостей міста дві години грав духовий оркестр з Одеси. До самого початку основної події свята — святкового концерту самодіяльних артистів, нагородження відомих мешканців преміями від міського голови та міськради і виступу естрадної зірки Олі Полякової. Подарунки і почесні грамоти від міста отримали кращі вчителі, лікарі, службовці, громадські активісти, переможці творчих і спортивних турнірів.

Нагадаємо, що Кілійська міська рада на позачерговій сесії затвердила дату заснування і дату святкування Дня міста.

Поділитися