01 серпня 2015 р. 03:00

Два взгляда на "мусорную люстрацию" депутата Одесского горсовета Косьмина: горсовет и общественники

Два взгляда на "мусорную люстрацию" депутата Одесского горсовета Косьмина: горсовет и общественники

Депутаты Одесского горсовета стали на защиту Косьмина

Руководители депутатских фракций и групп Одесского горсовета направили обращение начальнику ГУ МВД Украины в Одесской области против «мусорной люстрации» депутата горсовета Алексея Косьмина.

Приводим текст обращения полностью:

Обращение

депутатов Одесского городского совета к начальнику ГУ МВД Украины в Одесской области Лорткипанидзе Г.Г.

Уважаемый Гиорги Гурамович!

В Одессе произошел возмутительный инцидент – нападение на депутата Одесского городского совета Алексея Косьмина.

Считаем подобную ситуацию недопустимой для нашего мирного и толерантного города.

Это откровенная провокация, оценку которой уже дали одесситы. Помимо нарушения общественного спокойствия, такие акции негативно отражаются на имидже города как туристического и культурного центра Украины, подрывают уверенность людей в безопасности, а также дискредитируют одесскую общественность, которая сегодня настроена на конструктивную работу, а не разжигание конфликтов.

Просим Вас взять под личный контроль расследование данного инцидента и принять необходимые правовые меры в отношении участников акции.

С уважением

Секретарь Одесского городского совета Брындак О.Б.

Председатель депутатской фракции «Компартия Украины» Парадовский А.В.

Председатель депутатской фракции «РОДИНА» Кушнир С.А.

Руководитель депутатской фракции Политической партии «Фронт змін» Остапенко А.А.

Сопредседатель депутатской группы «ЗА ЕВРОПЕЙСКУЮ ОДЕССУ» Наумчак В.А.

Председатель депутатской группы политической партии «УДАР Виталия Кличко» Багрий-Шахматова М.Л.

Председатель депутатской группы «Сильная Украина» Шеремет А.Г.

Руководитель депутатской группы «Украинская морская партия Сергея Кивалова» Осауленко С.В.

Зам. председателя депутатской группы «ДОВЕРЯЙ ДЕЛАМ» Этнарович О.В.

В то же время, позицию другой стороны осветил активист одесского Евромайдана Сергей Гуцалюк, лично не участвовавший в означенных событиях. Предоставляем ее без купюр, на языке оригинала:

«Щодо справи Косьміна.

Для необізнаних хочу нагадати, що саме стало причиною його народної люстрації.

1. Косьмін є яскравим представником старої корумпованої системи, завдяки його «талантам» ще з кінця 90-х років 20 ст. одесити позбулись великої кількості комунального майна. Будучи головою депутатської комісії з комунального майна Одеської міськради, це йому вдавалось на протязі 9 років, прикриваючись колективною відповідальністю провернути не одну оборутку на користь собі, та на збиток одеській громаді. Він є досі фігурантом кримінальних справ за результаьтами його бурної діяльності. Про це неодноразово повідомлялось у ЗМІ.

2. Будучи з 2010 року головою фракції Партії Регіонів у Одеській міськраді він виступав одним з ініціаторів зверненнь до Януковича, на предмет силового придушення Майдану.

3. Будучи яскравим представником совкової крадійської ідеології і практики, одночасно позиціонує себе як ідейного монархіста та поборником відродження Російської імперії, та відновлення династії Романових в межах їх імперії на 1914 рік. Має не приховані тісні стосунки з різними російськими реакційними колами в особі Затуліна, Маркіна, Кісєльова та інших причетних до розвязання нинішньої війни. Разом з сумновідомим Ігорем Марковим, Валерієм Кауровим, Григорієм Кваснюком, Олександром Васільєвим довгі роки готував грунт для так званої «русской вєсни». Фактично являвся, та й досі є «сірим кардиналом» всіх причаївшихся сепаратистів.

4. Отримавши посаду голови Фонду Держмайна в Одеській області Косьмін теж провернув декілька оборудок, які принесли збитки Державі.

5. Під виглядом розвитку російської мови в Одесі, очолив та почав процес нищення української мови у школах міста. Ним була розроблена та пролобійована програма з фактичного знищення української мови Одеською міськрадою. Особисто він залякував директорів одеських шкіл та примушував їх переробляти статути шкіл вносячи туди пункт, котрий фактично витісняв зі школи українську мову. Єдина школа яка йому не підкорилась це Гімназія № 7.

6. Починаючи з 2010 року Косьмін, як член топонімічної комісії міськради був ініціатором майже всіх антиукраїнських рішеннь, це рішення з відміни встановлення в Одесі памятника останньому отаманові Запорожської Січі Петру Калнишевському, перейменування вул. Івана і Юрія Лип, чим принижував честь та гідність достойних історичних осіб, та знову ж таки готував грунт для ідеологічного обгрунтування відторгнення Одеси та області від України.

7. Останній рік за всіма фактами його злочинної діяльності було направлено декілька колективних зверненнь до правоохороних органів. Нажаль належної реакції з їх боку отримано не було. Особа, яка фактично займається впровадженням політики путінського режиму в Одесі досі займає велику адміністративну посаду .

У правовій незалежній державі такі особи сидять у тюрмах, а не у смітниках, ми зараз переживаємо переламний етап і я сподівюсь що скоро всі ми будемо свідками справедливого законного покарання цієї корумпованої особи, яка фактично працює на знищення нашої Держави та суспільства.»

Поділитися