01 серпня 2021 р. 18:48

Українські військові відправляться на Балкани

Українські військові відправляться на Балкани

Рада національної безпеки і оборони України на виїзному засіданні у Краматорську під головуванням Президента України ухвалила Стратегію зовнішньополітичної діяльності України та ряд важливих рішень у сферах економічної та державної безпеки, повідомив сайт РНБО.

Серед інших підтримана пропозиція про направлення національного персоналу для участі нашої держави в операції ЄС «Алтея» у Боснії і Герцеговині. 

Європейський Союз розгорнув свої сили в Боснії в рамках місії EUFOR Althea для спостереження за військовим виконанням Дейтонської угоди 2 грудня 2004 року. Це сталося після рішення НАТО передати власну миротворчу місію, яка підтримувала безпеку в регіоні з моменту закінчення війни 1995 року.

Згідно з даними офіційного сайту місії, наразі 19 країн беруть участь в операції. На території Боснії і Герцеговини розгорнуто штаб місії, багатонаціональний батальйон і мережа з 17 підрозділів зв'язку і спостереження. Крім того, за межами балканської країни знаходяться резервні сили EUFOR, які можуть оперативно прибути на місце в разі загострення ситуації. 



Нагадаємо, на державному випробувальному полігоні ЗС України «Алібей», що на півдні Одеської області, успішно відбувся черговий етап випробувань модернізованих зразків ракетного озброєння до систем «Град» та «Точка-У». Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ у дописі в Facebook.

Полковник медичної служби, головний інспектор Головної інспекції Міністерства оборони Тетяна Остащенко призначена на посаду командувача Медичних сил ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Випускник-відмінник одеського вишу Валерій Залужний став Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа оголосив навчання Sea Breeze 2021 завершеними. Про це повідомили у пресслужбі ВМС ЗСУ.

Поділитися