28 червня 2021 р. 15:11

Стартував Sea Breeze-2021: як відбулося відкриття міжнародних військових навчань

Стартував Sea Breeze-2021: як відбулося відкриття міжнародних військових навчань

Сьогодні, 28 червня в Одесі за участі представників майже 30-ти країн-учасників проведено урочисту церемонію відкриття українсько-американського навчання "Сі Бриз - 2021".

Про це повідомила пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Цього року навчання серії "Сі Бриз" є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць, воно триватиме з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. В "Сі Бризі" беруть участь біля 30 кораблів, катерів та суден, більше 30 літаків і вертольотів, до 5 тисяч особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки. 

Темою цьогорічного багатонаціонального навчання є проведення міжнародної морської операції з безпеки в кризовому регіоні відповідно до стандартів НАТО задля підтримання миру та безпеки.

Мета - набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення операцій у складі багатонаціональних сил міжнародних операцій.

Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят и в помещении)

Возможно, это изображение (3 человека и люди стоят)

Фото: ВМС ЗС України/Facebook

Основний акцент буде зроблено на відпрацюванні таких елементів, як протичовнова, протикатерна, протиповітряна оборони, протимінні дії, прибережні, річні й морські операції з перехоплення і протидії незаконним збройним формуванням. Не менш важливими буде протидія інформаційним операціям та кібербезпека, оборона важливих об’єктів інфраструктури за підтримки авіаційних, сухопутних підрозділів та сил спеціальних операцій. Під час берегової компоненти навчань буде відпрацьовано взаємодію багатонаціональної тактичної групи під час спільної операції «у кризовому регіоні» за участю морських піхотинців і спеціальних підрозділів країн-учасниць.

Нагадаємо, Збройні сили України почали збори для формування та підготовку підрозділів територіальної оборони, які будуть допомагати контролювати населенні пункти, укріплювати та охороняти державний кордон.

Військово-морські сили України повідомили адміністрації Одеського морського торгівельного порту про плани проводити бойову підготовку біля узбережжя Одеси, що можуть стати небезпечними для цивільних суден

Поділитися