24 лютого 2021 р. 16:58

Благодійність і спорт: Одеса в світових ЗМІ

Благодійність і спорт: Одеса в світових ЗМІ

З 15 по 23 лютого Одеса і те, що відбувається в ній неодноразово виявлялося на сторінках світових видань.

ІзбірКом обрав і переклав для вас найцікавіші публікації.

Підприємець ізраїльської «Силіконової Долини» родом з Одеси жертвує 25 млн доларів на користь BGU. Університет Бен-Гуріона в Негеві отримав 25 млн доларів від філантропа і підприємця Кремнієвої долини Нахума Гузика, повідомляє The Jerusalem Post. Подарунок буде використаний для будівництва нового культурного центру, багатофункціонального комплексу в північному кампусі університету. У центрі буде сучасний музичний зал на 900 місць, зал для глядачів і виставкова зона, де будуть виставлятися роботи видатних художників.

Видання зазначає, що благодійна діяльність Гузика принесла користь сотням молодих музикантів, багато з яких стали лауреатами міжнародних конкурсів класичної музики, в тому числі премії «Греммі».

Гузик отримав інженерну освіту в Одесі (ступінь магістра радіозв'язку). Потім багато років працював над оборонними дослідженнями в Сибіру і Новосибірську. Після цього працював в Москві. У 1972 році, у віці 38 років, він зміг іммігрувати в Ізраїль, де протягом 10 місяців працював на телебаченні. У 1973 році переїхав до США і в 1982 році заснував компанію Guzik Technical Enterprises. Він до сих пір є президентом компанії.

Новий проєкт «Правова освіта в сфері свободи вираження думок в Україні». За даними сайту Council of Europe, 15 лютого в Україні стартував проєкт Ради Європи «Правова освіта в сфері свободи слова». Він триватиме чотири місяці. Проєкт фінансується за рахунок добровільного внеску уряду Фландрії в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки.

Проєкт спрямований на підвищення рівня знань українських студентів-юристів з питань міжнародного і європейського права в сфері дотримання прав людини, таких як безпека журналістів і свобода об'єднань.

Ключовими партнерами проєкту є Верховний Суд України, Національна академія внутрішніх справ, юридичні факультети Київського університету імені Тараса Шевченка та Львівського католицького університету, Національна школа суддів (НШС) України, Львівське обласне відділення Національної школи суддів, Одеське обласне відділення Школи суддів, громадська організація «Інститут масової інформації».

Еквадорський олімпійський комітет підтримує спортсменів, які готуються до Токіо 2020. Олімпійський комітет Еквадору (ОКЕ) приступив до реалізації своєї програми підтримки спортсменів, які готуються до перенесених Олімпійських ігор 2020 року в Токіо, повідомляє Inside the games.

Ця програма призначена для спортсменів, що займаються легкою атлетикою, карате, настільним тенісом і гольфом. В даний час в Салінасі в Еквадорі в рамках 21-денного тренувального етапу знаходяться бігуни Даніель Пінтадо і Паола Перес, а також бігунка на довгі дистанції Паола Бонілья. Вони повинні адаптуватися до спеки і вологості, які їх очікують у японському місті Саппоро, де будуть проходити олімпійський марафон і змагання зі спортивної ходьби.

З 25 лютого по 10 березня в Одесі буде готуватися до змагань першої Прем'єр-ліги каратистка Жаклін Фактос.

Поділитися