03 жовтня 2021 р. 13:58

Біженці з Афганістану скаржаться на умови перебування в Одесі

Біженці з Афганістану скаржаться на умови перебування в Одесі

Афганці, які втекли з батьківщини після приходу до влади представників руху "Талібан", стикнулися з проблемами в Одесі. Таку інформацію розповсюдив Telegram-канал "Новости Одесса".

Паблік навів слова очільника некомерційної організації, що представляє інтереси афганської громади Одеси і регіону -  Джаната Таная. Цей громадський діяч розповів, що після прибуття в Одесу біженців прийняли в себе місцеві афганці. Згодом виникла проблема: власники житла в чорноморському місті відмовляються здавати житло тим, хто залишив свою країну. Через це прибулі афганці змушені зайняти порожні будинки на околицях Одеси. За словами Джаната Таная, умови проживання там важкі: "Это дома, в которых ничего нет. Дети сперва спали просто на полу. Мы объявили волонтерский сбор, купили им одежду, продукты, матрасы и ковры".

Також представник інтересів афганської спільноти висловив думку, що Україна, якщо вже зголосилася прийняти в себе біженців, має подумати і про соціальний захист таких людей. 

 "Новости Одесса" опублікували й думку начальниці Головного управління Міграційної служби в Одеській області Олені Погребняк. Її здивувала інформація, оприлюднена Джанатом Танаєм. Посадовиця заявила, що вже пропонувала афганцям, які приїхали на Одещину, звертатися із заявами щодо надання таких послуг, як отримання житла, працевлаштування, забезпечення дітей навчальними закладами тощо. 

За словами Олени Погребняк, у Чорноморці функціонує пункт розміщення біженців. Там наразі перебувають дві афганські родини. Нагадаємо, що рятувальники Київської та Одеської областей 29 серпня доставили в Одесу 133 громадян Афганістану, які виявили бажання виїхати зі своєї країни.

Також з Афганістану евакуювали мешканця Болграду Одеської області, що не міг дістатися Батьківщини. 

На стіні будинку на вулиці Базарній в Одесі невідомі залишили образливий напис на адресу біженців з Афганістану. У грубій формі афганцям, що нещодавно прибули до Одеси, пропонується залишити місто. Причина - в Україні йде своя війна і є свої біженці. 

Поділитися