25 червня 2022 р. 17:32

Одесу планують додатково забезпечити водою на випадок надзвичайних ситуацій

Одесу планують додатково забезпечити водою на випадок надзвичайних ситуацій

В Одесі планують створити резервне джерело водопостачання. Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов в інтерв'ю ЗМІ, - інформує пресслужба міської ради.

За словами мера, на найближчій сесії Одеської міської ради (запланована на 29 червня) буде розглянуто "Програму охорони та покращення стану навколишнього природного середовища міста Одеси на 2022 - 2027 роки", до якої входить питання щодо організації резервного джерела водопостачання міста Одеси. У розробці цього проєкту брали участь міста-побратими, зокрема японське місто Йокогама, яке передасть Одесі спеціальну систему водоочищення. 

У рамках проекту передбачено будівництво трьох нових бюветних комплексів до 2024 року, а також будівництво нової системи використання дренажних вод. За словами фахівців, цей комплекс заходів дозволить суттєво підвищити обсяг видачі питної та технічної води для населення на випадок надзвичайних ситуацій.

«Насамперед очищена вода використовуватиметься для технічних потреб. У майбутньому, за словами фахівців, можна дійти рівня очищення, за якого вода буде питною», - сказав Геннадій Труханов.

Нагадаємо, на початку червня в Одеській області влада спростовувала фейк про зараження місцевих жителів холерою. >"Інфоксводоканал" також повідомляв, що інформація про нібито можливість зараження води холерою, яка почала ширитися в одеських групах Viber та Telegram, недостовірна. 

Поділитися