28 квітня 2024 р. 14:03

Для дітей Миколаївщини у Нідерландах зібрали гуманітарну допомогу

ФОТО: Іван Кухта

(ФОТО: Іван Кухта)

У Нідерландах провели збір благодійної допомоги для дітей Снігурівщини, які постраждали від війни. 

Про це повідомляє начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

27 квітня у Нідерландах відзначають національне свято – День короля. Це свято асоціюється не тільки з радістю і веселощами, а також з національною єдністю, солідарністю та прагненням допомогти тим, хто потребує цього найбільше.

(ФОТО: Соцмережі)

Цього року, в місті Гронінген під час святкування Дня короля, представники благодійного фонду De Sociale Brigade провели заходи на підтримку дітей зі Снігурівської громади.

Дякуємо народу Королівства Нідерланди, мешканцям міст Гронінген та волонтерам за їх великодушність та небайдужість до чужої біди. Також особливі слова вдячності благодійному фонду De Sociale Brigade та особисто голові фонду Willemijn Kemp за таку чудову ініціативу в організації збору допомоги для дітей Снігурівщини. Ваша солідарність та людяність є справжнім прикладом для наслідування в усьому світі, – подякував Іван Кухта.

Під час святкувань було організовано різноманітні виставки та експозиції, спрямовані на збір благодійної допомоги нашим дітям. Чимало місцевих мешканців, голландських та українських волонтерів взяли участь у цих заходах. Це свідчить про їх відкритість та бажання допомогти іншим у складні часи.

(ФОТО: Соцмережі)

Щороку місцеві активісти організовують там благодійні заходи, а зібрані кошти спрямовують на добрі справи. Цього разу вони долучились до збору коштів на ремонт укриття в селі Центральне. В окупації село Центральне перебувало майже вісім місяців. Сили оборони України звільнили населений пункт 10 листопада.

Також миколаївські школярі отримують ноутбуки для дистанційного навчання від Дитячого фонду ООН. Доступ до освіти — це фундаментальне право кожної дитини. Там, де очне навчання нині неможливе через близькість до фронту чи відсутність у школі укриття, першочергове завдання, яке повстає перед державою — це забезпечення дітей девайсами для навчання.

Варто відзначити, що у Миколаївській області Дитячий фонд ООН уже відремонтував шість сховищ та передав 835 ноутбуків педпрацівникам, понад 5340 ноутбуків й 630 планшетів здобувачам освіти.

(ФОТО: Соцмережі)

Анна Бальчінос

Поділитися