15 вересня 2022 р. 20:05

Мінцифра не втручатиметься у ситуацію щодо закритого депутатського порталу в Одесі

Мінцифра не втручатиметься у ситуацію щодо закритого депутатського порталу в Одесі

Міністерство цифрової трансформації України залишило на розсуд Одеської міської ради роботу депутатського порталу.

Про це повідомив депутат Одеської міської ради Олексій Асауленко, посилаючись на відповідь Міністерства на його запит щодо неприпустимості припинення роботи порталу.

"Депутатський портал, що покликаний спростити та зробити зручнішою взаємодію одеситів та місцевої влади не працює, фактично, від початку війни. Профільний департамент міськради обмежив, а точніше зупинив його роботу. Я звертався з офіційним запитом до чиновників – у відповідь отримав інформацію про загальну кількість кібератак на електронні ресурси України", - зазначив депутат.

Депутат також зазначив, що при цьому, в інших містах - Києві, Харкові, Львові – портал працює.

"Ми ж сьогодні для комунікації використовуємо звичайну пошту, що суттєво затягує процедуру запитів, відповідей, а отже і вирішення проблем одеситів", - наголосив депутат.

У серпні Одеський муніципалітет відмовив депутатам у пропозиції зробити доступ до депутатського порталу на сайті міської ради в обмеженому режимі. 

У липні депутати міської ради почали вимагати налагодити роботу Депутатського порталу, який вдруге відімкнули після початку повномасштабного вторгнення росії.

За інформацією аналітиків Одеської обласної організації ВГО "Комітет виборців України", після початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого Деппортал вимкнули, однак приблизно за тиждень до сесії, що відбулася 29 червня, він запрацював. Однак тепер портал знову не працює. 

"Дякую Олексію Асауленку за його активну позицію та підтримую його вимогу щодо відкриття Депутатського порталу. Портал - це важливий інструмент взаємодії депутатів та виборців один з одним, і те, що він не працює, позбавляє містян можливості ефективно контактувати зі своїми обранцями в той час, коли ім це потрібно чи не найбільше. Жодного практичного сенсу в закритті порталу, натомість, не бачу. Впевнений, що ворожі спецслужби і без нього знають, хто є депутатами Одеської міської ради. Знаю, що в міській раді є й інші депутати, які не згодні із закриттям порталу, тож закликаю їх підтримати цю ініціативу і також звернутись до мерії з вимогою відкрити портал", - заявив у липні голова Одеського КВУ Анатолій Бойко.

 

Поділитися