23 березня 2022 р. 18:23

Ізмаїл направить майже 3 мільйони на соцпідтримку пенсіонерів та переселенців

Ізмаїл направить майже 3 мільйони на соцпідтримку пенсіонерів та переселенців

Міська влада Ізмаїла на Одещині посилює заходи щодо соціального захисту населення в умовах воєнного стану.

З цією метою виконком під час засідання 18 березня затвердив зміни у міську цільову програму соціальної допомоги на 2022 рік, передає кореспондентка ІзбірКома.

Відповідно до прийнятого рішення, з міського бюджету Ізмаїла планують направити 2 мільйони 742 тисячі гривень для надання соціальної допомоги малозахищеним верствам населення, в тому числі в умовах воєнного стану. До категорій отримувачів соціальної допомоги увійшли наступні: особи з інвалідністю, незахищені верстви населення, пенсіонери, внутрішньо переміщені та/або евакуйовані громадяни в умовах запровадження воєнного стану в Україні.

Із загального бюджету річної програми 830 тисяч гривень призначені для закупівлі продовольчих наборів. Ще 165 тисяч 556 гривень спрямують на погашення кредиторської заборгованості за придбання продовольчих наборів для малозабезпечених ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю та родин з дітьми. Судячи з усього, мова йде про оплату наборів, які були придбані у період до внесення змін у річну програму соціальної допомоги, тобто до 18 березня. На закупівлі аналогічного спрямування у програмі зарезервовано ще 464,5 тисяч гривень.

200 тисяч гривень у кошторисі програми передбачені на видатки, які пов’язані з наданням підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану.

Найбільша стаття видатків – 1 мільйон 387,4 тисячі гривень – це кошти на надання адресної цільової матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення: часткове погашення боргів по оплаті комуналки; придбання твердого палива та скрапленого газу; придбання засобів протезування, слухових апаратів, кардіостимуляторів, засобів гігієни; дітям, хворим на СНІД та особам з інвалідністю з донорською ниркою; на придбання будівельних матеріалів для малозабезпечених громадян та на ремонт житла для багатодітних сімей; на часткове погашення витрат на лікування і придбання медикаментів, послуги з зубопротезування та інше.

130 тисяч гривень передбачені у бюджеті програми на надання матеріальної допомоги у зв’язку з тривалим та багатовитратним лікуванням дітей віком до 18 років.

268 тисяч гривень фінансової підтримки нададуть міській Раді ветеранів. П’ять тисяч гривень підуть на продовження роботи з розвитку волонтерського руху з метою надання допомоги малозабезпеченим особам з інвалідністю, ветеранам війни та праці, одиноким пенсіонерам та іншим громадянам, що потребують допомоги.

145 тисяч гривень призначені для забезпечення протягом року почесних громадян м. Ізмаїл 100% пільгою шляхом звільнення їх від квартплати і плати за всі види комунальних послуг.

Це лише найбільші статті видатків програми, або ті, які на фоні воєнного стану є найбільш актуальними. Як і у попередні роки, міськрада буде виділяти кошти і на поховання одиноких городян, і на матеріальну допомогу постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, і на компенсацію вартості комунальних послуг особам з інвалідністю.

Водночас мер Ізмаїла Андрій Абрамченко закликав бізнес вчасно сплачувати податки задля підтримки ЗСУ.

Нагадаємо, в Ізмаїлі діти-переселенці можуть долучилися до освітнього процесу. Вже 24 школярі розпочали навчання в ізмаїльських школах.

Також в Ізмаїлі на базі вишу створили хаб для допомоги переселенцям.

Раніше голова Ізмаїльської райдержадміністрації Одеської області Родіон Абашев відреагував на питання від місцевих жителів щодо бронювання військовозобов’язаних в умовах воєнного стану в Україні. 

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися