30 вересня 2022 р. 16:37

Фонтанська сільська рада перейменувала три вулиці Терешкової

Фонтанська сільська рада перейменувала три вулиці Терешкової

Фонтанська сільська рада перейменувала 16 вулиць, три з яких називалися ім'ям першої жінки-космонавта, а зараз депутатки державної думи російської федерації Валентини Терешкової.

Таке рішення депутати ухвалили під час 24 сесії сільської ради, повідомляє Лівий берег.

Причому одну з вулиць, власне у самому селі Фонтанка, перейменували на честь гетьмана Івана Мазепи.

Ще дві у Крижанівці та Новій Дофінівсці відтепер носитимуть назви "Курортна" та "Зоряна" відповідно. Крім цього, вулицю Маяковського у селі Фонтанка перейменували на честь експрем'єр-міністра Великої Британії Боріса Джонсона, а провулок – на честь військового, який у перші дні повномасштабного вторгнення підірвав міст із собою – Віталія Скакуна.

Вулицю Гагаріна в селі Фонтанка перейменували на на честь начальника 28-ї ОМБр полковника Віталія Гуляєва. А вулицю Лермонтова – на честь військового 28-ї бригади Івана Ворохти.

Зазначимо, що попередня сесія Фонтанської сільської ради, на якій передбачалося це перейменування - зірвалася. Причиною зриву у сільській раді назвали "небажання деяких депутатів підтримати порядок денний, запропонований сільським головою". 

Тоді це було не вперше, коли у цій сільській раді виникає криза з проведенням засідань. Так, у грудні 2021 року спроба голови Фонтанської сільської ради Наталі Крупиці зібрати депутатів на 19 сесію провалилася через те, що більшість депутатів, хоча й з'явилися на засідання, відмовилися реєструватися та брати в ньому участь.

До того голова Фонтанської об'єднаної громади Наталія Крупиця подала до суду на 10 депутатів сільської ради через проведення 8 жовтня засідання. Його депутати назвали XVIII сесією сільської ради, але очільниця громади цього не визнає. На тому засіданні депутати серед іншого проголосували за зміну секретаря сільської ради змістивши Максима Матвейчука.

А ще раніше голова сільської ради Наталя Крупиця не підписала жодного з рішень, що ухвалили тоді депутати. Тож 19 жовтня депутатка Марія Слєпченко та її коліжанка - депутатка Ольга Літвіна звернулися до суду.

Між тим Наталя Крупиця скликала засідання, яке позиціонувала як 19 сесію сільської ради. При цьому, вона не визнала засідання 8 жовтня 18 сесією.     

Поділитися