17 травня 2021 р. 09:46

Серед депутатів Ренійської міської ради відбулася перша заміна

Серед депутатів Ренійської міської ради відбулася перша заміна

Пленарне засідання позачергової дев'ятої сесії Ренійського міської ради VIII скликання почалося з інформації про те, що депутат Валентин Котляренко, обраний в раду  за списками партії «За Майбутнє», відповідно до його заяви, припиняє свої повноваження. 

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, про це оголосив голова Ренійської міської територіальної виборчої комісії Олексій Іванніков.

Олексій Іванніков

Взагалі голова тервиборчкому зачитав дві постанови, прийнятих комісією на засіданні 24 квітня 2021 року. Пунктом першим першоъ постанови саме припинялися депутатські повноваження Валентина Котляренко.

Валентин Котляренко (в окулярах)

Валентин Котляренко очолив створений 1 березня в Ренійської громаді Центр надання адміністративних послуг. Отже, він став посадовою особою місцевого самоврядування, що є несумісним, відповідно до положень чинного законодавства, з депутатським мандатом.

А у 2019 році Валентин Котляренко очолював Ренійську районну державну адміністрацію. 

Другим пунктом постанови визнано обраним до складу міськради наступного по черговості кандидата у депутати. Ним стала Світлана Асаржи. Друга постанова була присвячена реєстрації новообраного депутата.

Світлана Асаржи

Після вручення посвідчення депутата Світлані Асаржи міський голова Ігор Плєхов подякував Олексію Іваннікову за його роботу на посаді голови тервиборчкому.

ФОТО: М. Бойко/ІзбірКом

Нагадаємо, на позачерговій дев'ятій сесії Ренійської міської ради мали розглянути тільки два питання -  "Про прийняття спадщини" і "Про затвердження Умов проведення конкурсу з визначення опорного навчального закладу серед установ загальної середньої освіти Ренійської міської ради". Депутати вирішили в один день провести і спільне засідання постійних комісій, і пленарне засідання. В результаті Ренійська міська рада зі скандалом ухвалила рішення щодо опорної школи.

На початку травня Ренійська громада взялася за питання створення опорних шкіл.

Також місцевому КП «Водоканал» виділять 3 мільйони гривень.

Місто Рені долучилось до проєкту "Поліцейський офіцер громади".

Одеса не використала 90 мільйонів освітньої субвенції

Поділитися