10 вересня 2021 р. 15:17

Ренійська міська рада прийняла рішення по передачі майна освітніх закладів

Ренійська міська рада прийняла рішення по передачі майна освітніх закладів

Порядок денний позачергової чотирнадцятої сесії Ренійської міської ради Одеської області VIII скликання, що відбулася 9 вересня, містила чотири проєкти рішень.

Першими двома проєктами затверджувалися чотири акти передачі майна. Перші два акти - про передачу майна закладів загальної середньої освіти №1 і №5 Ренійської міської ради правонаступнику - опорному Ренійському закладу загальної середньої освіти №6.

Зазначимо, що рішення «Про створення опорного закладу загальної середньої освіти № 6 Ренійської міської ради та її філій» було прийнято на пленарному засіданні чергової дванадцятої сесії Ренійської міської ради VIII скликання 29 червня 2021.

Ще два акти про передачу майна Ренійського центру дитячої та юнацької творчості та Станції юних техніків їх правонаступнику - Центру позашкільної освіти «Перлина». В ході роботи тієї ж дванадцятої сесії міськради було прийнято рішення «Про реорганізацію шляхом злиття комунальних позашкільних навчальних закладів і створення Центру позашкільної освіти «Перлина» Ренійської міської ради».

Тепер, через два місяці, в цьому процесі реорганізації Ренійських навчальних закладів робляться останні штрихи, до яких відноситься і третє рішення, прийняте на пленарному засіданні чотирнадцятої сесії - про внесення змін до рішення «Про створення опорного закладу "Ренійський заклад загальної середньої освіти № 6 Ренійської міської ради та її філій"» від 29.06.2021 року №214-VIII.

Зміни полягають у доповнення пункту 4 другим абзацом такого змісту: «Опорний заклад "Ренійський заклад загальної середньої освіти №6 Ренійського міської ради є правонаступником майна, прав та обов'язків Ренійського закладу загальної середньої освіти №1 і Ренійського закладу загальної середньої освіти №5 Ренійського міської ради». Це, і ще ряд змін, внесені до Статуту опорної школи.

Четверте прийняте рішення, так само про внесення змін, але вже в бюджет Ренійської громади на 2021 рік, є чисто технічним. Їх частки суми в 149 тисяч гривень, на придбання комп'ютерів для шкіл громади, перерозподіляються між загальним і спеціальним фондами бюджету. Зміни ці настільки незначні, що навіть не зажадали внесення відповідних правок в програму соціально-економічного розвитку Ренійської громади на 2021 рік.

Роботи позачергової чотирнадцятої сесії Ренійської міської ради тривала трохи більше сорока хвилин. За цей час було проведено спільне засідання всіх п'яти постійних депутатських комісій та пленарне засідання. У роботі сесії взяли участь вісімнадцять депутатів.

Нагадаємо також, що з 1 вересня в Рені подорожчав вивіз сміття та проїзд в автобусах.

Поділитися