17 липня 2021 р. 15:15

Ренійська лікарня надаватиме платні послуги іноземцям

Ренійська лікарня надаватиме платні послуги іноземцям

15 липня 2021 року на засіданні виконавчого комітету Ренійської міської ради VIII скликання було прийнято рішення № 103 «Про затвердження Положення про платні послуги, узгодження переліку і тарифів на платні медичні послуги, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Центральна міська лікарня Ренійської міської ради Одеської області».

Попередні подібні положення і переліки затверджувалися рішеннями сесій Ренійської районної ради.

Ще на самому початку своєї роботи Ренійська районна рада VII скликання на пленарному засіданні сьомої сесії, що відбулося 11 березня 2016 року, прийняла рішення № 50/07-VII під назвою «Про затвердження платних медичних послуг, що надаються Центральною районною лікарнею Ренійської районної ради Одеської області». А на пленарному засіданні шістнадцятої сесії, яке відбулося 16 лютого 2017 року, було прийнято рішення № 139/16-VII про внесення змін до раніше затвердженого переліку. І останнє в цьому роді рішення «Про затвердження платних медичних послуг, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Центральна районна лікарня Ренійської районної ради Одеської області» було схвалено 18 червня 2020 року на пленарному засіданні сорок шостої сесії Ренійської райради.

Рішення сесій райради і виконкому міськради об'єднує одне: перелік послуг, що надаються розширювався, а їх вартість зростала. Але є і відмінності. Якщо порівнювати перелік платних послуг, затверджений 18 червня 2020 року рішенням Ренійської райради, і перелік платних послуг, затверджений рішенням виконкому Ренійської міськради 15 липня 2021 року, то відразу ж впадає в очі різке збільшення асортименту медичних послуг. Якщо попередній перелік складався з чотирьох пакетів послуг: Лабораторні діагностичні та консультативні послуги за зверненнями громадян, що надаються без направлення лікаря; Медичні огляди; Медичне обслуговування, зокрема із застосуванням телемедицини та Операції штучного переривання вагітності.

Затверджений перелік складається вже з десяти пакетів, перші чотири з деякими змінами в формулюваннях, але ідентичні попереднім, та нові: надання фізіотерапевтичних процедур дорослим і дітям, консультаційні послуги вузьких лікарів-фахівців за зверненням громадян, що надаються без електронного напрямку сімейного лікаря, трансабдомінальні ультразвукові обстеження і ряд інших. Значно зріс асортимент платних аналізів, якщо в переліку 2020 року їх було 45 видів, то в переліку 2021 року - 57. Є пакет послуг під назвою «Платні послуги громадянам-іноземцям». Правда, послуга в цьому пакеті всього одна - вартість одного ліжко-місця в стаціонарних відділеннях лікарні в розмірі 591 гривня та 35 копійок, не вказано тільки, це за один день перебування в стаціонарі, або за весь курс лікування.

Якщо говорити про вартість послуг, то вона зросла, на якісь види незначно, а на якісь і відчутно. Наприклад, вартість загального аналізу крові збільшилася з 40 гривень 46 копійок до 42 гривень 67 копійок. Проходження медкомісії на отримання водійського посвідчення подорожчало з 200 гривень і 13 копійок до 234 гривень і 71 копійки, а на право придбання, зберігання і використання вогнепальної зброї з 149 гривень і 69 копійок до 176 гривень і 21 копійки.

З повним переліком платних послуг, що надаються Ренійською центральною міською лікарнею і тарифами на них, а так само з положенням про надання цих послуг можна ознайомитися на веб-сайті Ренійської міськради в розділі «Виконком. Рішення».

Залишився незмінним контингент пільговиків з надання платних послуг. Це інваліди Другої світової війни та учасники бойових дій, АТО (безкоштовно), ліквідатори, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи (50%) і співробітники КНП «Ренійська ЦМЛ» при проходженні медичних оглядів (за винятком оплати деяких бланків).

Так само майже не зазнали змін статті витрат коштів отриманих ЦМЛ від платних послуг. За останнім рішенням Ренійської райради їх можна було витрачати на оплату комунальних послуг та відшкодування витрат пов'язаних з організацією та наданням послуг. На проведення заходів, пов'язаних з виконанням підприємством основних функцій, які не забезпечені (або частково забезпечені) надходженнями із загального фонду і оплати за договором про медичне обслуговування, згідно з програмою медичних гарантій. На фонд матеріального стимулювання медичних працівників, що представляють платні послуги.

У рішенні виконкому Ренійської міськради перша стаття витрат викладена в такій редакції: «Грошові надходження від надання медичних послуг зараховуються на поточний рахунок КНП «Ренійська ЦМЛ» і витрачаються на оплату послуг (крім комунальних) та відшкодування витрат, пов'язаних з організацією та наданням послуг».

Нагадаємо, що в Рені можуть з'явитися Європейська та Паризька вулиці.

Ще в лютому 2016 року в Рені вже проводилися громадські слухання з питання перейменування вулиць, за підсумками яких було видано розпорядження міського голови Ігоря Плєхова від 18 лютого 2016 року №14 / ДВК 2016 про перейменування в місті Рені сімнадцяти вулиць і трьох провулків.

Поділитися